Ямайският спринтьор Асафа Пауъл няма да участва на 100 метра

...
Ямайският спринтьор Асафа Пауъл няма да участва на 100 метра
Коментари Харесай

Контузия спира Асафа Пауъл от Игрите на Британската общност

Ямайският спринтьор Асафа Пауъл няма да взе участие на 100 метра на Игрите на Британската общественост в Голд Коуст поради травма. Водачът на ямайския отбор Далтон Миърс съобщи пред австралийските медии, че първенецът на 100 м от Игрите на Британската общественост през 2006 година и някогашен международен рекордьор в дисциплината е контузен.

“Нямаме публично изказване от него (което да удостовери спецификата на контузията), само че знам, че той се надяваше да пристигна на Игрите, това беше нещо, което той очакваше с неспокойствие. Знам, че той е спрял в средата на съревнование и от този момент задачата му е да се концентрира върху останалата част от сезона и своята рехабилитация. Ако се върне, той ще бъде единствено част от делегацията, няма да се състезава”, сподели Миърс.

Олимпийският първенец от Рио де Жанейро 2016 с щафетата на Ямайка на 4 по 100 м държеше международния връх на 100 м сред юни 2005 и май 2008 година с времена от 9.77 сек и 9.74 сек.

Отсъствието на 35-годишния Пауъл дава още по-големи шансове на неговия съотечественик Йохан Блейк за купата на 100 м. Блейк, който към този момент дойде в Голд Коуст, ще бъде следен във финала на 100 м персонално от Юсейн Болт.

Игрите на Британската общественост ще се проведат от 4 до 15 април, а мъжките 100 м са планувани за 9 април.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР