Wells Fargo, третата по големина банка в Съединените щати, разкри

...
Wells Fargo, третата по големина банка в Съединените щати, разкри
Коментари Харесай

Третата най-голяма банка в САЩ разкри инвестиция в Биткойн ETF

Wells Fargo, третата по величина банка в Съединените щати, разкри инвестицията си в спот Биткойн ETF.

Според декларация до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), банката е вложила в Биткойн ETF, който получи утвърждение по-рано тази година.

Документът разкрива, че Wells Fargo държи позиции както в спот, по този начин и във фючърсни ETF на Grayscale, дружно с акции на Bitcoin Depot Inc., най-големият снабдител на Биткойн банкомати. Това разобличаване акцентира забележителното присъединяване на финансовата институция в пазара на цифрови активи посредством своите водещи оферти.

Спот Биткойн ETF се обрисуваха като значима тематика във финансовия бранш през 2024 година след първичното им утвърждение през януари.

Одобрението на спот Биткойн ETF беше предстоящо с неспокойствие от промишлеността заради евентуалното му влияние върху световното приемане.

Институции като Wells Fargo употребяват тези ETF, с цел да интегрират Биткойн в своите оферти, осигурявайки на вложителите излагане на придвижването на цените на BTC без директна благосъстоятелност. Тази досегаемост способства за скока на цената на Биткойн, като активът доближи исторически връх от $73,000 по-рано тази година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР