Вярвам, че ще разрешим историческите въпроси с България. Това заяви

...
Вярвам, че ще разрешим историческите въпроси с България. Това заяви
Коментари Харесай

Зоран Заев е оптимист за споровете с България

„ Вярвам, че ще разгадаем историческите въпроси с България ". Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев в изявление за „ Дойче Веле “. В изявлението Заев прави разбор на своето ръководство от юни 2017 година до през днешния ден.

Очаква се македонският министър председател да подаде оставка и на 3 януари да бъде формирано служебно държавно управление, което да ръководи страната до провеждането на предварителни избори на 12 април 2020 година

Заев разяснява идната си среща с българския министър председател Бойко Борисов, която ще се състои, откакто той към този момент се е отдръпна от своя пост. Макар тя да е в неговата частна стратегия, македонският общественик дава обещание да предложи изобретателни решения на Борисов, с цел да продължим да вървим дружно напред.

„ Вярвам, че ще разгадаем историческите въпроси и ще помогнем на двете комисии, както беше първичната концепция: да се построи другарство посредством съглашението, а не да се основава неприязън. Вярвам, че ще намерим решение, аз и съветниците имаме изобретателно мислене “, акцентира Заев, имайки поради работата на Смесената историческа комисия.

Македонският министър председател акцентира, че изборите ще се проведат на 12 април и това е въпрос, който не предстои на разискване от нито една партия. „ Служебното държавно управление би трябвало да се сформира на 3 януари и от това не би трябвало да се отстъпва. Трябва да гледаме на изборите на 12 април като на завършен въпрос “, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР