Вторият заподозрян за атаките с хладно оръжие в канадска общност

...
Вторият заподозрян за атаките с хладно оръжие в канадска общност
Коментари Харесай

Откриха мъртъв и втория заподозрян за масовото убийство в Канада

Вторият обвинен за офанзивите с хладно оръжие в канадска общественост на коренното население и покрайнините ѝ е умрял от самонанесени рани, откакто нощес служители на реда изблъскали колата му от пътя, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

32-годишният Майлс Сандерсън е бил открит покрай град Ростърн, когато служителите на реда се отзовали на сигнал за откраднат автомобил, ръководен от мъж, въоръжен с нож, оповестиха от Кралската канадска конна полиция. Запознат с въпроса чиновник, приказвал при изискване за анонимност, съобщи, че служителите на реда са изблъскали автомобила на Сандерсън от пътя. Служителят съобщи, че пострадванията на беглеца са били самонанесени, само че не даде повече детайлности за това по кое време се е случило това или по кое време е умрял обвиненият. На видеозаписи и фотоси от мястото се вижда бял джип настрана от пътя, а в близост има полицейски коли. Въздушните възглавници в джипа са се задействали.

Издирването на двамата братя продължаваше към този момент трети ден. Братът на беглеца и негов съизвършител, 30-годишният Деймиън Сандерсън, беше открит мъртъв в понеделник покрай мястото на офанзивите, при които с хладно оръжие бяха убити 10 души, а 15 други бяха ранени. Полицията се пробва да откри дали 32-годишният Майлс Сандерсън е умъртвил брат си.

Яростната офанзива повдигна въпроса за какво Майлс Сандерсън - някогашен пандизчия с 59 присъди и дълга история на шокиращо принуждение - въобще е бил на независимост, отбелязва АП. Той е бил освободен от комисията за предварително освобождение през февруари, до момента в който излежавал присъда от над четири години затвор по обвинявания, включващи нахлуване и обир. Но полицията го е издирвала от май, явно по обвинявания за нарушение на изискванията на предварителното му освобождение, въпреки че детайлностите не бяха изяснени незабавно. По информация от правосъдни документи дългото му досие демонстрира, че преди седем години той е нападнал и намушкал с нож една от жертвите, убити по време на офанзивите през уикенда.

Канадският министър на публичната сигурност Марко Мендичино съобщи, че ще бъде извършено следствие по какъв начин комисията за предварително освобождение е достигнала до своята оценка за Сандерсън.

Разследващите към този момент не са показали претекст за кръвопролитието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР