Всяко поколение си има своите звезди. Хлапетата на 60-те години

...
Всяко поколение си има своите звезди. Хлапетата на 60-те години
Коментари Харесай

Оливия, която се превръща в гласа на младото поколение

Всяко потомство си има своите звезди. Хлапетата на 60-те години слушаха „ Бийтълс “, тези на 80-те – Майкъл Джексън и Мадона, а младежите преди десетина години направиха световнозивестна Тейлър Суифт.

Затова не се учудвайте, в случай че инцидентно чуете името Оливия Родриго и то не ви приказва нищо. Може и да не знаете коя е, само че децата ви сигурно знаят. Или внуците.

Оливия е на едвам 20 години. Успяла е да се снима в десетина кино лентата, да издаде два албума и да се трансформира в кумир за младежите. Нейната известност надалеч не се лимитира до нормалните профили в обществените мрежи. Преди две години, осъзнали какво въздействие има, от Белия дом я поканиха да взе участие дружно с президента Джо Байдън в капманията за промотиране на коронавирус имунизациите.

Това нежно момиче е напът да се трансформира в гласа нацяло потомство подрастващи.

Още през 2021 година тя разруши класациите с песента си „ Driver’s Licence “, в която се засягат всички близки на тийнейджърската душа тематики, най-много любовта, несъмнено.



Но звездният път на Оливия стартира надалеч преди този момент. Като невръстно дете тя се снима в реклами, а след това и в продукции на Disney. Славата ѝ избухва със упоменатия към този момент сингъл и от този момент придвижването е единствено нагоре.

Наскоро Родриго издаде втория си албум, който се подреди измежду най-слушаните поп продукции, написа BBC. Той е умела комбинация от балади, поп и ретро китарни мелодии, на които не може да устои никоя тийнейджърска душа.

Guts, както се споделя новият албум, към този момент даде поръчка за сериозен триумф в класациите. Сингъкът Vampire, който стартира като балада, с цел да се появят по-късно рок претекстовете, се движи към върховете.

Самата Родриго разяснява, че за написването на албума си е била въодушевена от „ артистки от 90-те години, които не се опасяват да бъдат ядосани или разкаяни, злобни и ръмжащи “.

Хората, които работят с нея, пък споделят, че едно от най-сериозните ѝ прерогативи (освен хубостта и геният, схваща се), е способността й да написа текстове. Или по-скоро умеенето да опише и да трансформира песента в приказка.



И по втория си албум Родриго е работила още веднъж с продуцента Дан Родриго, помагал за триумфа с Driver’s License. Очевидно тя счита, че в случай че нещо не е счупено, няма потребност да го поправяш и не са нужни промени в креативния развой.

Това евентуално е вярната тактика, имайки поради, че Driver’s License се трансформира в международен феномен безусловно за няколко дни. Родриго има и шанса да не ѝ се постанова да се отърсва от предишното си на Disney звезда.

Въпреки че е работила за компанията, нейната популярност пристигна с музиката ѝ за разлика от други звезди като Майли Сайръс да вземем за пример. Така Оливия изглеждаше като нещо напълно свежо въпреки че действително има много опит в шоубизнеса.

И по този начин макар някои обвинявания, че плагиатства мелодии от свои сътрудници, към този момент наподобява, че Родриго е изправена само пред триумфи. Тя самата се оправя сносно с рецензиите, че е копирала към този момент написани песни или най-малко елементи от тях. Отговаря: „ Нищо в музиката не е ново “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР