Всяко изстрелване на севернокорейски ракети предизвиква сериозни последици из целия

...
Всяко изстрелване на севернокорейски ракети предизвиква сериозни последици из целия
Коментари Харесай

Руски военен експерт с взривяващ коментар за ракетата на Северна Корея, разкри каква е истинската цел на Ким Чен Ун!

Всяко изстрелване на севернокорейски ракети провокира съществени последствия из целия свят. Това обаче е и най-хубавата реклама на оръжия, която Северна Корея интензивно демонстрира, има вяра специалист от Центъра за военно-политически проучвания в Министерството на външните работи на Русия – Владимир Коровин, предава РИА Новости. Агенция БЛИЦ напомня, че призори от покрайнините на Пхенян бе изстреляна балистична ракетя, която прелетя над Япония и падна на 1180 километра от нос Ерим в Хокайдо. Общият полет е с разстояние 2,7 хиляди колометра. Той е траял 14 минути и е бил с оптималната височина 550 км.

За първи път от 2009 година Северна Корея пуска сателитна ракета, която минава през територията на Япония.

Тази вечер ще се организира изключителна среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където тематиката ще бъде в детайли разисквана. Също по този начин не се изключва опцията да бъдат взети нови едностранни ограничения. Южна Корея и Съединени американски щати към този момент обявиха, че смятат за военно деяние „ севернокорейската провокация “.

Това беше една реклама. За следващ път те демонстрират надеждността на своята ракетна технология и са в очакване на покана от пазара на оръжие “, съобщи Коровин.

Според него Северна Корея интензивно продава ракети. Той счита още, че Пхенян разполага с значителен брой ракети, подготвени за изстрелване.

Напоследък ситуацията на Корейския полуостров ескалира след замяна на остри думи сред КНДР и Съединени американски щати. Пхенян се закани да пусне балистични ракети в региона на Гуам, където се намира и американската военно-въздушна база Андерсен и Военноморската база Апра Харбър.

Превод и редакция БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР