Tри кораба с 5000 тона хуманитарна помощ от Турция за

...
Tри кораба с 5000 тона хуманитарна помощ от Турция за
Коментари Харесай

Кораби с хуманитарна помощ за Газа са блокирани в Турция

Tри кораба с 5000 тона филантропична помощ от Турция за бедстващите от войната в Газа цивилни, са били блокирани от управляващите на Гвинея-Бисау. Те са свалили знамената на страната от два кораба , оповестява АП.

Организацията Freedom Flotilla Coalition разказва случилото се като " очевидно политически ход ", добавяйки: " Без знаме не можем да плаваме ".

Организаторите , с цел да попречи на корабите да доближат задачата.
 1000 тона помощи за Газа са блокирани в Кипър
1000 тона помощи за Газа са блокирани в Кипър

След като Световната централна кухня спря активността си поради убийството на свои служащи

" Очевидно е и мисля, че е обществено известно, че е имало непосредствен контакт сред Израел и президента на Гвинея-Бисау ", сподели уредникът и член на управителния комитет Торстейн Дале пред АП, без да дава детайлности.

Той сподели, че стотици турски и интернационалните участници са разочаровани.

" Много ни е мъчно, тъй като набирането на едно знаме лишава време. Това е процедура, която не може да се направи за няколко дни. Но ние не се отхвърляме. ", сподели той.

Ивицата Газа може да прекрачи прага на глада, продоволствената неустановеност, недохранването и смъртността след шест седмици. Джан Каро Цири, шеф на Световната продоволствена стратегия. 

В отчет, подсилен от Организация на обединените нации и оповестен през март , се показва, че гладът е неминуем, като евентуално ще настъпи до май в северната част на Газа и може да се популяризира в анклава до юли.
 Международният углавен съд няма да съди Израел за „ Мави Мармара
Международният углавен съд няма да съди Израел за „ Мави Мармара "

Главният прокурор Фату Бенсуда отбелязва

Израел отхвърля да попречва доставките на филантропична помощ и упреква филантропичните организации за неефективност при разпределението.

Военната акция на Израел опустоши огромна част от анклава с 2,3 милиона души население и аргументи филантропична злополука.

Коалицията включва турски и интернационалните организации, измежду които IHH и  които проведоха злощастната флотилия през 2010 година

На 31 май 2010 година девет жертви и десетки ранени деятели. От израелска страна седем бойци бяха ранени от деятели, които ги нападнаха с бухалки, ножове и тръби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР