Всякакви опити на Украйна да добива въглеводороди от шелфа на

...
Всякакви опити на Украйна да добива въглеводороди от шелфа на
Коментари Харесай

Русия предупреди Украйна да не прави това край Крим

Всякакви опити на Украйна да добива въглеводороди от шелфа на Черно море край крайбрежията на Крим ще бъдат пресечени. Това предизвести депутатът от Държавната дума (долната камара на съветския парламент) от региона на Крим и член на комисията по енергетика Михаил Шеремет, представен от съветските медии, съобщи News.bg.

По-рано украинските медии оповестиха, че украинската държавна петролно-газова компания " Нафтогаз " възнамерява да възобнови добива на въглеводороди от шелфа на Черно море. Компанията спря създаването на залежи покрай полуострова след окупацията на Крим от Русия. " За решението на сходни въпроси, Украйна би трябвало преди всичко да реализира демаркация на границите Черноморския басейн, след координиране с Руската федерация. Всеки опит за интервенция ще бъде обсъждан от наша страна като акт на експанзия против Русия ", акцентира Шеремет.

По думите му въпросите за създаването на шелфа на Черноморския басейн би трябвало да се вземат решение на равнище министерства на външните работи на двете страни, като се вземе поради статутът на полуострова и променената фактическа морска граница сред Русия и Украйна. " Всичко би трябвало да се случи по цивилизован метод, в сходство с интернационалните правила, правила и условия ", разяснява Шеремет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР