Всяка култура по света има различен начин да тълкува значението

...
Всяка култура по света има различен начин да тълкува значението
Коментари Харесай

Цветя, които носят щастие

Всяка просвета по света има друг метод да пояснява смисъла на цветята. Всяко цвете си има свое значение, само че има и такива универсални цветя, които на всички места по света символизират едно и също нещо – благополучие. Вижте кои са тези страхотни растения.

Ирландска камбанка или молуцела е красиво цъфтящо растение, което има наситено зелени листа и дребни бели цветчета, които са скрити в нежно завършените камбанки. Името на цветето е малко подвеждащо, тъй като няма нищо общо с Ирландия. По-скоро названието му се дължи на свежия зелен цвят на листата. Именно този зелен цвят притегля щастието и шанса и по тази причина цветето е желано за декорация в дома.

Бялата детелина – това цвете, сходно на предходното има заблуждаващо име. Тя в действителност е зелена на цвят. Повечето детелини са трилистни, само че четирилистната детелина е рядка и е знак на щастието.

Бял карамфил – това е едно от най-използваните цветя за изработката на украшения и букети. Познат е от епохи, а съгласно легенда първият карамфил е разцъфнал от сълзите на Мария, когато оплаквала Исус на кръста. При карамфилът всеки цвят носи друго обръщение. Белият карамфил символизира непорочност, непорочност и шанс.

Калуната е шубрак, който цъфти в края на лятото или началото на есента. Цветовете и са разнородни – бяло, розово, алено, лилаво и разнообразни техни нюанси. Розовата калуна обаче е знак на шанс и благополучие.

Няма по какъв начин да не споменем и кокичето. Това красиво и почтено цвете си проправя път през снега, то е предвестител на идващата пролет. То радва хората, а съществуват и поверия, че кокичето носи благополучие на оня, който пръв е съумял да го зърне.

Още от дълбока античност розата е считана за кралица на цветята. Загадъчна и очарователна, розата символизира насладата и хубостта, тишината и тайната, а на първо място любовта. Именно любовта, красива и споделена носи благополучие.

Отглеждайте в своя дом цветя, бъдете в естетика със себе си посредством благотворното въздействие на красивите и нежни цветни растения.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР