Всяка година поне по веднъж се котират прогнози, че следва

...
Всяка година поне по веднъж се котират прогнози, че следва
Коментари Харесай

Какво би се случило, ако хората изчезнат от Земята

Всяка година най-малко по един път се котират прогнози, че следва апокалипсис, който ще заличи всичко живо по земната повърхнина . Последната планувана дата е 23 април. Засега, нито една от тях не се е осъществила. Но какво би се случило, в случай че единствено ние, хората, изчезнем тук и в този момент от нашия общ дом .

Мнозина несъмнено считат, че Земята ще се трансформира в едно по-добро място, тъй като ние сме най-големите й унищожители. Ето и един забавен взор на Science Nature Page, който е изцяло нереален.

 Снимка 350410

Че светът ще се трансформира в радикално друго място , едва ли някой се съмнява. След няколко часа всички светлини ще изгаснат и ще настъпи мрак. Централите ще спрат работа, като последни ще го създадат водноелектрическите. След няколко дни всички подлези и тунели ще се наводнят , тъй като помпите, които изпомпват водите, ще спрат да работят.

Домашните животни и тези, отглеждани във ферми, ще умрат от апетит след десетина дни , тъй като няма да има кой да се грижи за тях, а множеството са изгубили инстинктите си за ловуване, в случай че изобщо имат такива. Кучета и други хищни животни ще разнасят трупове и мърша на всички места.

След към месец охлаждащите системи в атомните централи също ще спрат работа, тъй като водата ще се изпари. Това ще докара до серия от нуклеарни гърмежи, по-разрушителни от Фукушима и Чернобил. В разследване на тях ще изчезнат и огромна част от животните.

 Снимка 350411

След към година спътниците в орбита към Земята ще стартират да падат под формата на големи астероиди. 25 години след изгубването на хората от планетата ще настъпи интервал на вегетация и растенията ще завладяват по-голяма част от повърхността.

Някои градове ще бъдат затрупани от пясъци, други - потопени от води. След към 300 години няма да има и помен от металните структури , които ще бъдат разрушени от разяждане. Десет хиляди години след изгубването ни от лицето на земята единственото доказателство, че в миналото сме били част от този свят, ще са структурите от камък, като египетските пирамиди и Великата китайска стена .

Учените считат, че в случай че на Земята не се случи същински апокалипсис, който да постави завършек на нейното битие, животът ще продължи без нас още над пет милиарда години . А тогава всичко ще завърши, като Слънцето усили неведнъж размерите си и погълне нашата дребна планета.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР