Всяка година около 9 май се засилва чувството ми на

...
Всяка година около 9 май се засилва чувството ми на
Коментари Харесай

Памперси под камуфлажа

Всяка година към 9 май се ускорява възприятието ми на несръчност и позор. Не за подвига на бойците и не за моите починали предшественици, които аз в никакъв случай не съм виждал, само че цялостен живот съм ги уважавал и помнил. Неловко ми е срамно поради всичката тази нелепост, в която трансформират най-великия ни празник – и го вършат радостно, с пламък, с обсег. И година след година това става все по-безумно, а бесовете се вселяват в тъпите глави все по-силно.

Сега към този момент се стигна до парада на предучилищните войски. Блеснаха идиотите от Пятигорск. А с сходни истории е цялостно в най-различните градове! Още някоя година и някъде ще проведат церемониал на бебетата, като въоръжат новородените с автомати и и натикан в устите им вместо биберон – някаква граната-играчка, ще ги опаковат в камуфлажни пелени, ще им обуят памперси с лампази, а люлките им ще са формата на танкове.

Глупаците са прекомерно изобретателни, в случай че сте забелязали. Изобщо, няма нищо ново в това, че децата си играят на война. Психолозите считат, че момченце, тичащо с автомат и стрелящо по други връстници, се развива напълно обикновено и няма безусловно да се порасне като палач. Но децата сами вземат решение да си играят на война. И сами желаят от родителите си да им купят пистолети-играчки. Друга работа е, в случай че родителите купят оръжия и построят децата си в колона, и им кажат: „ Е хайде в този момент, постреляйте се един различен! “.

Възрастните, кипрещи децата във военна униформа и заставящи ги да се показват като бойци, това са заболели безмозъчни хора. Спомнете си от историята кой въоръжаваше децата. Хитлер!Деца и юноши към този момент в наше време водиха война в армията на някогашния Заир, в Уганда, в отрядите на терористите в Сомалия. Женевската спогодба от 1997 година не разрешава присъединяване в бойни дейности на лица под 15 години, а Организация на обединените нации публично прикани за възбрана на военната работа до 18 година

Ясно е, че в Пятигорск това беше такава военна игра. Но белким не е светотатство Денят на успеха да се трансформира в игра? Денят за памет за войната, в която починаха даже не знаем какъв брой тъкмо милиони хора, да се трансформира в панаир.Децата от предучилищната възраст са обучавани в това, че войната е игра, карнавал, гибелта – нещо не ужасно, а да убиваш е даденост. Че да маршируваш би трябвало да започнеш надали не като проходиш и започнеш да приказваш. Това въобще не е смешно.

В руско време, несъмнено, имаше доста възторг, доста победа, фанфари и емайл. Но на нас в никакъв случай не са ни казвали, че войната е циркова шатра. Че хората въобще не са разбирали нито цената на живота, нито ужаса от гибелта на милиони, а са се забавлявали. Нищо от вида среща с Дядо Мраз. И когато на следващия ден още веднъж кажат „ Благодаря на дядо за успеха “, някой към този момент ще си намерения, че дядото – това е дъртак в халат и с брада, който раздава дарове. Пошло и непоносимо. Но ние от дълго време поехме към това и продължаваме решително да вървим в търсене на дъното.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР