Мъжът потърсил помощ в болницата и настоявал за по-обстойни изследвания

...
Мъжът потърсил помощ в болницата и настоявал за по-обстойни изследвания
Коментари Харесай

Англичанин издъхна в УМБАЛ Свети Георги, камера показва как охраната го бие

Мъжът потърсил помощ в болничното заведение и упорствал за по-обстойни проучвания
Прокуратурата в Пловдив работи по случай с пациент от британски генезис, умрял преди дни в Универистетската болница " Свети Георги " след проявена против него експанзия от охранители. От лечебното заведение правят и вътрешна инспекция.

Образувано е досъдебно произвеждане, обясняват се всички обстоятелства и условия, които имат връзка със гибелта на мъжа, прецизираха от Районната прокуратура.

Англичанинът е умрял в болничното заведение в Пловдив преди два дни, съобщава  Той пристигнал в болничното заведение с недоволства за мощно главоболие, световъртеж и други. Бил признат в незабавното, където го прегледали и му присъединили система. След като му създали проучвания, лекарите го изписали. Чужденецът обаче не желал да си върви, защото продължавал да упорства за спомагателна здравна помощ, като обяснявал, че не се чувствал добре. Тъй като още веднъж се опитал да влезе в Спешното, дежурните се обърнали към защитата и мъжът бил изведен от болничното заведение. Той траял да упорства да се върне и на място пристигнали още няколко екипа на охранителната компания, която обезпечава защитата на болничното заведение. Охранителните камери на входа са снимали по какъв начин мъжете в униформи пресичат опитите на чужденеца да влезе назад вътре. Те го блъскат и удрят, а единият го хваща и с един удар го запраща на земята.



Сцената се разиграва пред десетина души, които очевидно са на рандеву на свои близки. В следствие англичанинът още веднъж е признат и настанен в болничното заведение. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първични данни от инфаркт. 

Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Свети Георги " в Пловдив заяви, че е образувала вътрешна инспекция по случая.

Със заповед на изпълнителния шефа на болничното заведение проф. доктор Карен Джамбазов е назначена комисия, която проверява случая и ревизира здравната документи. На органите на реда са предадени всички записи от видеокамерите, снимали експанзия по отношение на същия жител от защитата на болничното заведение. Изпратено е писмо до шефа на охранителната компания за неотложно пояснение и ограничения.

След привършване на досъдебното произвеждане и излизане на резултатите от инспекцията, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати, прецизират от болничното заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР