Всяка година архитекти разработват интересни и необичайни проекти. Много често

...
Всяка година архитекти разработват интересни и необичайни проекти. Много често
Коментари Харесай

Невероятни архитектурни проекти, които така и не биват построени

Всяка година архитекти създават забавни и необикновени планове. Много постоянно новаторските хрумвания обаче са възпрепятствани поради парични ограничавания или забрани от комисии за обмисляне. Затова и толкоз доста хрумвания и скици си остават единствено върху белия лист.

Гигантски купол

През 1952 година група от архитекти, отпред с Уилям Перейра и Чарлз създават автентичен дизайн за летище в Ел Ей. Сградата трябвало да бъде като голям стъклен купол.Международното летище в Лос Анджелис даже трябвало да бъде обзаведено с палми, само че, уви, всичко остава неосъществено.

 

Хотел „ Атракция “

Собственикът на няколко хотела Едуард Карлтън бил обожател на архитектурния жанр на Гауди. През 1908 година той решил да сътвори необикновен хотел в Долен Манхатън. Испански занаятчия създал план за 304-метрова постройка, което било невиждана височина за времето си. През 1909 година Карлтън обаче се отхвърля от концепцията си.

 

Град под купол

Архитектът и футурист Р. Бъкминстър Фулър вярвал, че в един прекрасен ден град, намиращ се в леден регион, ще бъде допустимо да бъде затрупан под геодезически купол. През 1960 година той дружно с Шоджи Садао създава необичайния план – куполът трябвало да контролира температурата и да понижи замърсяването на въздуха в обекта, който покрива. Желанието на архитектите било да покрият Манхатън под 3,3 километров стъклен капак, само че това по този начин и не се случва.

 

Зелената птица

През 1990 година в Лондон желаят да построят 83-етажна кула. Добре че тази постройка не вижда бял свят, тъй като по проект поразително наподобява на пенис.

 

Дворецът на Съветите

Ако проектът през 1933 година се бе осъществил, Дворецът на Съветите в Москва щеше да бъде най-високото здание в света. За да го построят, болшевиките провеждат специфичен интернационален конкурс, в който се включват архитекти от целия свят, Печели го Борис Йофан, чиято концепция поразява с успеваемостта си – той просто предложил на върха на постройката да има скулптура на вожда Ленин.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР