Всяка атака срещу критична инфраструктура за военния съюз на НАТО

...
Всяка атака срещу критична инфраструктура за военния съюз на НАТО
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО следи отблизо руските ядрени сили

Всяка офанзива против сериозна инфраструктура за военния съюз на НАТО ще провокира " единен и съдбоносен отговор ", сподели във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, написа " Ройтерс ".

Столтенберг разяснява на конференция, че съдружниците от НАТО усилват сигурността към основни съоръжения след офанзиви против газопроводи, минаващи под Балтийско море. Все още не е ясно кой стои зад взривяването на тръбопроводите.

Коментирайки завоалираните закани за потребление на нуклеарни оръжия от съветския президент Владимир Путин, Столтенберг сподели, че НАТО следи от близко съветските нуклеарни сили и не е забелязал никакви промени в позицията им.

Пресконференция на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди срещите на министрите на защитата на НАТО:

Министрите на защитата на НАТО ще се срещнат тази седмица във значим миг за трансатлантическата сигурност. Ще прегледаме напредъка си в укрепването на възпирането и защитата на НАТО. Ние в допълнение ще увеличим отбраната на нашата сериозна инфраструктура в светлината на саботажа на тръбопроводите " Северен поток ".

Ние ще засилим и ще поддържаме поддръжката си за Украйна, с цел да могат да продължат да се пазят и да освобождават територия от съветска окупация. Украйна продължава да прави забележителен прогрес, до момента в който Русия от ден на ден прибягва до ужасяващи и безразборни офанзиви против цивилни и сериозна инфраструктура.

Президентът Путин се проваля в Украйна.

Неговите опити за анексии, частична готовност и безразсъдна нуклеарна изразителност съставляват най-значимата ескалация от началото на войната и демонстрират, че тази война не върви по проект.

НАТО не е страна в спора. Но нашата поддръжка играе основна роля. Съюзниците остават единни в поддръжката си за суверенитета и самоотбраната на Украйна. Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников ще се причисли към нас на следващия ден. Заедно ще отговорим на незабавните потребности на Украйна.

Приветствам неотдавнашните изказвания на съдружниците за даване на по-модерни системи за противовъздушна защита и други качества на Украйна. И чакам с неспокойствие по-нататъшни доставки. Нашето обръщение е ясно. НАТО е до Украйна. Колкото е нужно.

Президентът Путин стартира тази война. Той би трябвало да постави край. Като изтегли силите си от Украйна. И президентът Лукашенко би трябвало да спре съучастието на Беларус в този противозаконен спор.

В четвъртък ще ръководя постоянно съвещание на Групата за нуклеарно обмисляне. Основната цел на нуклеарното въздържане на НАТО постоянно е била запазването на мира, предотвратяването на принудата и възпирането на експанзия.

Следващата седмица НАТО ще организира своето от дълго време планувано обучение за въздържане. Това е рутинно образование, което се организира всяка година. За да запазим нашето възпиращо средство безвредно, несъмнено и дейно.

Завоалираните нуклеарни закани на президента Путин са рискови и безотговорни. Русия знае, че нуклеарна война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води.

Ние следим от близко нуклеарните сили на Русия. Не видяхме никакви промени в позицията на Русия. Но ние оставаме бдителни.

На срещата на върха в Мадрид през юни водачите на НАТО взеха решение фундаментална смяна в нашата защита и въздържане, с цел да отговорят на новата действителност в региона на сигурността. Удвоихме броя на бойните групи на НАТО в източната част на Алианса. Те могат бързо да бъдат увеличени до размер на бригада. Увеличаваме и числеността на нашите сили с висока подготвеност.

На тази министерска среща ще вземем решения за увеличение на нашите ресурси от муниции и съоръжение, с цел да се форсира даването на качества. И да се употребява процеса на обмисляне на защитата на НАТО, с цел да се обезпечи на промишлеността дълготрайното търсене, от което се нуждае, с цел да усили производството.

Ще обърнем внимание и на отбраната на нашата сериозна инфраструктура. НАТО работи по това от доста години. И след саботажа на тръбопроводите " Северен поток ", ние в допълнение засилихме нашата зоркост във всички области.

Удвоихме наличието си в Балтийско и Северно море до над 30 кораба. Подкрепено от морски патрулни самолети и подводни качества. Тези старания са тясно координирани от Морското командване на НАТО.

Съюзниците също покачват сигурността към основни съоръжения и ускоряваме разузнаването и шерването на разузнаване. Ще предприемем по-нататъшни стъпки за подсилване на нашата резистентност и отбрана на нашата сериозна инфраструктура.

Всяка умишлена офанзива против сериозната инфраструктура на съдружниците ще бъде посрещната с обединен и съдбоносен отговор.

Последната ни сесия ще се концентрира върху задачите и интервенциите на НАТО. Към нас ще се причисли висшият представител на Европейски Съюз Борел. Защото НАТО и Европейският съюз са изправени пред едни и същи провокации пред сигурността.

Очаква ни тежка зима. Затова е още по-важно Северна Америка и Европа да продължат да стоят обединени. В поддръжка на Украйна. И в отбрана на нашия народ.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР