Всичко през тази година е по-различно, отколкото сме свикнали. Такова

...
Всичко през тази година е по-различно, отколкото сме свикнали. Такова
Коментари Харесай

Нощ на театрите 2020 – какво можем да гледаме онлайн?

Всичко през тази година е по-различно, в сравнение с сме привикнали. Такова ще бъде и осмото издание на европейската " ". Серията специфични събития в поддръжка на главното обръщение на форума, само че и на театъра като цяло –  " Едно място, което ни събира ", ще се проведат на следващия ден, 21 ноември. Да, " Нощта на театрите " ще бъде повече от интерактивна. Първото зрелище стартира в 9:00, а последното в 23:30. Пълната стратегия може да разгледате. 

" Едно особено време-и-пространство, което излиза отвън общоприетите рамки, прекрачва своите лични правила и въвлича хиляди фенове и фенове. Градовете се трансформират в " подиуми " и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с необикновен артистичен смисъл. "

Това ни дават обещание уредниците и ние им имаме вяра. Повечето събития ще се играят пред аудитория, само че ние избрахме 3 от тях, които са напълно онлайн. Така сме сигурни, че и тези от вас, които са под карантина или просто съществено съблюдават обществена отдалеченост, също ще имат късмет да изживеят своята изключителна, само че засищаща " Нощ на театрите 2020. "

" Тази година може и да е тестване за срещите ни с изкуството онлайн, само че мястото и смисъла на театъра си остават все по този начин значими. И когато животът ни сервира отдалеченост, ние ще я превърнем в заедност. И в новото ЖИВО. "

Така е разказано главното събитие от тазгодишното издание на " Нощта на театрите ". Откритото онлайн студио с артисти, режисьори и " театрали "  ще продължи през целия съботен ден, а програмата му е повече от разнообразна. Какво ги въодушевява по време на пандемия и по какъв начин се прави спектакъл по време на изключително състояние, ще научим от  Владимир Пенев, Весела Бабинова, Явор Гърдев, Теодора Духовникова, Луиза Григорова-Макариев, Христо Петков, Юлиян Вергов, Владо Карамазов... Зави ли ви се свят? Има още – директни включвания от Париж с Ина Кънчева и Василена Серафимова за „ СамоДиви “ и от Плевен с Ованес Торосян за „ Театър на късите форми “.

"

Тук няма да гледаме тъкмо спектакъл, а документален филм на предаването на Българска национална телевизия " Репетиция " за спектакъла по песни на Стефан Вълдобрев " По-полека ". Какво по-зареждащо от неговата музика? А театър, създаден по песни несъмнено звучи като нещо, на което нямаме късмет да попаднем постоянно. Театралното събитие е копродукция сред Пловдивския трагичен спектакъл и Младежк и спектакъл " Николай Бинев ". 

 

Поради епидемиологичната ситуация екипът на Университетския театър към Нов български университет е подготвил богата онлайн стратегия, която ще се излъчи в YouTube канала New Bulgarian University. Представленията за деца може да са ви любопитни, те са в по-ранните часове, а вечерта в 20:00 ще стартира нещо смешно. Поне по този начин се надяваме, какво друго да е, щом е основано по текстове на брилянтния Камен Донев. 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР