5 милиарда души по света не подкрепят резолюцията за Сребреница“.Това

...
5 милиарда души по света не подкрепят резолюцията за Сребреница“.Това
Коментари Харесай

Според Додик 5 милиарда души не подкрепят резолюцията за геноцида в Сребреница

„ 5 милиарда души по света не поддържат резолюцията за Сребреница “.

Това твърди президентът на Република Сръбска (РС) Милорад Додик, представен от вестник " Политика ".

Додик съобщи, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не почита себе си, а " заповедите на Съединени американски щати и Англия ".

Президентът на районен съд сподели още, че изявлението на сръбския член на председателството на Босна и Херцеговина (БиХ) Желка Чиянович на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е било авторитетно и аргументирано.

" Едно трагично малцинство ще поддържа резолюцията за геноцида в Сребреница, без значение от обстоятелството, че Съединени американски щати са там, само че Русия, Китай и доста страни няма да бъдат ", акцентира Додик.

Лидерът на сърбите в БиХ посочи, че е доста значимо да се организира тази сесия, без значение от пречките, основани от Съединени американски щати и Англия.

Припомняме, клането в Сребреница е най-голямото на европейския континент след Втората международна война (ВСВ). През лятото на 1995 година, в предпазения анклав Сребреница, силите на босненските сърби, командвани от Радко Младич, за часове избиват хиляди босненски мюсюлмани. До момента са разпознати телата на близо 8800 от тях, които са заровени в Поточари край Сребреница.

През лятото на трагичната 1995 година актуалният сръбски президент Александър Вучич е министър на информацията в кабинета на диктатора Слободан Милошевич. Пред Народното събрание в Белград Вучич декларира, че „ за всеки погубен сърбин ще бъдат по 100 босненци. “ Геноцидът в Сребреница е доказан с присъдата на Международния съд в Хага. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР