Всичко говори само едно - Доган. Така Димитър Стоянов, разследващ

...
Всичко говори само едно - Доган. Така Димитър Стоянов, разследващ
Коментари Харесай

Димитър Стоянов за кандидатурата на Каримански: Всичко говори само едно - Доган

" Всичко приказва единствено едно - Доган ". Така Димитър Стоянов, проверяващ публицист и политолог, разяснява кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска национална банка. Журналистът, който бе посетител в предаването Денят с Веселин Дремджиев, излъчващо се по TV+ и TV1, илюстрира връзката сред Каримански и Ахмед Доган чрез банките, в които е работил претендентът на " ИТН " за гуверньор на Българска народна банка.

" В хода на митингите, в хода на измененията, в хода на няколко избори поред, се надявахме, че в случай че е имало някакви зависимости там, те са останали в предишното. Обаче явно не са и това е доста смущаващо ", сподели Стоянов по отношение на Има Такъв Народ и по-конкретно за филиалното им качество по отношение на Движение за права и свободи.

" Te кадруват единствено и само хора, които се провалят с гръм и тропот - синдромът на " Барбадоса и Шнорхела ". Някакъв политически синдром е да кадруваш хора, които са компрометирани в една огромна степен. Предложиха за министър председател човек, който върти парите на Държавна сигурност - Николай Василев ", напомни политологът за кадровите оферти, пристигнали от партията на Слави Трифонов.

" Усещам опит за избавяне на обособени играчи, които са се преориентирали. Някои от донорите на предходните ръководещите съгласно мен са решили да бъдат донори на други политически планове. Само че тези донори са участници в корупционни схеми ", загатна Димитър Стоянов.

" За страдание виждаме, че проблемите в правосъдната власт не се вземат решение. Прокуратурата не върви към промяна, а административното правораздаване е в една доста тежка задънена улица. Закриването на профилираното правораздаване е единствено първа крачка. Това на процедура ще обезоръжи в една огромна степен Гешев, той към този момент ще бъде излишен. Гешев не е добре признат в Софийска градска прокуратура, това се видя точно в това студио (б.р. визирайки присъединяване на прокурор Момчев в предаването на Веселин Дремджиев) ", разяснява политологът протичащото се към правосъдната промяна.

" Това, което Радев някак си дипломатично пропуща да спомене, е, че този корупционен модел в България значително е продуциран от Кремъл, от Москва. Обективните доказателства сочат в тази посока. България е единствената страна, която построи на Путин газопровод с бюджетни средства. Освен това, Пеевски работи интензивно с сътрудници от Кремъл ", сподели още Димитър Стоянов.

" Москва пробива в България единствено и само по два метода - с корупция и с дезинформация. Ние виждаме, че медиите, свързани с Пеевски, обслужват съветската пропагандна машина и ползите на Русия. Ние виждаме, че медиите, свързани с Пеевски, съзнателно уронват доверието в европейските институции ", добави той.

" Според мен Путин загуби тази война още след третия ден, тъй като се оказа, че тази война няма да е блиц война. Бъдещето на Русия е като провинция на Китай, въпреки и официално да не бъде такава ", сподели в умозаключение политологът и проверяващ публицист.

Целия диалог сред Веселин Дремджиев и Димитър Стоянов



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР