На днешния ден преди двадесет години 10 нови държави се

...
На днешния ден преди двадесет години 10 нови държави се
Коментари Харесай

Увеличението на Брюксел: „отборът от осем“ по-богат и по-щастлив ли е след 20 години?

На днешния ден преди двадесет години 10 нови страни се причислиха към Европейския съюз. Нов отчет преглежда икономическия прогрес на осем от тези държави-членки.

За да означи присъединението към Европейски Съюз на Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словашката република и Словения, Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) сформира отчет, който да прегледа какъв брой добре са се справили страните.

Кипър и Малта, които също се причислиха на този ден, са изключени от отчета, тъй като не попадат в областите, в които работи Европейска банка за възстановяване и развитие.

Включените страни, като се изключи Словения, част от необвързаната някогашна Югославия, преди този момент са били от източната страна на Желязната завеса по време на руската ера. Разпадането на комунистическия режим и участието в Европейски Съюз преобразиха тези народи.

България и Румъния се причислиха към Шенген: Експерти за това какво ще значи това за цените, превоза и несъразмерния туризъм Състояние на Съю...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР