Всички сме засегнати от строгите мерки за ограничаване на разпространението

...
Всички сме засегнати от строгите мерки за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Дезинфекцирай телефона си, без да го повредиш

Всички сме наранени от строгите ограничения за ограничение на разпространяването на ковид. Налага се да сме доста бдителни за всяко свое деяние и да съблюдаваме нужната хигиена. Ако се наложи да идете до кварталното хранително магазинче или до аптеката, би трябвало да сте с маска и да не се навирате в най-голямата тълпа, с цел да си вземете нужните артикули. Колкото и да сте сигурни, че не сте се докосвали до нещо мръсно, до момента в който сте били на открито, вероятността да е по този начин, не е огромна. Със сигурност най-малко един път сте докосвали телефона си – дали с цел да отговорите на позвъняване или да напишете известие. По него постоянно могат да  се наляпет какви ли не замърсявания, включително и частици от вируса.
Така рискувате здравето си, както и това  на фамилията ви. След като се приберете, измийте ръцете си и дезинфекцирайте телефона си.
 Правите огромна ГРЕШКА, в случай че зареждате телефона си по този метод Правите огромна ГРЕШКА, в случай че зареждате телефона си по този метод
За доста хора стана процедура да оставят смарт телефоните си на зарядно през цялата нощ.Специалистите поучават, че това обаче не е вярно....
Според учените, вирусът може да оцелее върху твърда повърхнина даже в продължение на 4 дни. Такива са и мобилните телефони.
Вече добре знаем, че сапунът и водата са панацеята в битката с вируса, който е полепнал по ръцете, облеклата и останалите повърхности. С тях, обаче, няма по какъв начин да почистим телефона си.
Как безвредно да дезинфекцирате телефона си?
Решението в тази ситуация е 70 % алкохол. Той може без проблем да се ползва на телефона всеки ден. Мокрите кърпички със наличие на алкохол могат да свършат същата работа.  Вземете памучен тампон и го намокрете със алкохол. Ако сте прекалили с количеството течност, изстискайте го, с цел да не тече и минете с него усърдно по цялата повърхнина на телефона или преносимия компютър.
 Защо НЕ би трябвало да влизаме с телефон в тоалетната Защо НЕ би трябвало да влизаме с телефон в тоалетната
Според изследване на английски учени, човек прекарва малко над 3 часа в тоалетната на седмица. Това много надвишава целесъобразното вре...
Препоръчва се електронното устройство да бъде изключено по време на почистването. Когато приключите и повърхността изсъхне изцяло, може да го включите.
В случай, че нямате алкохол, пробвайте с антибактериален сапун.
Използвайте мокра забрадка от микрофибър. Натъркайте малко сапун по нея, изцедете водата от кърпата, с цел да не капе вода от нея. Втрийте сапуна от кърпата по повърхността на телефона. Изтрийте усърдно цялата повърхнина на устройството, подсушете  със суха забрадка.
Телефонът още веднъж би трябвало да бъде изключен и да се изчака до цялостното изсъхване на повърхността му преди да се включи още веднъж. Превенцията срещи вируса не би трябвало да става причина да съсипваме електронните си устройства.
 Кога разбираме, че сме пристрастени към телефона? Кога разбираме, че сме пристрастени към телефона?
Модерният свят е причина за зависимостта към мобилните устройства. Като, че ли всичко към този момент се случва отдалечено. Хората са прест...

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР