Всички сме започнали от някъде, когато става въпрос за домакинството

...
Всички сме започнали от някъде, когато става въпрос за домакинството
Коментари Харесай

Най-големите ГРЕШКИ, които допускате при готвенето!

Всички сме почнали от някъде, когато става въпрос за семейството и изключително готвенето и честичко сме звъняли по телефона на майки и баби, с цел да попитаме за всеки случай неща от сорта на: " Коя беше програмата на пералнята? " или " Колко време би трябвало да се вари боба? "

Ето някои неточности, които въпреки всичко позволяваме и продължаваме да вършим без даже да се усещаме. 



Не сте прочели рецептата преди да започнете да готвите

Доста постоянно срещана неточност, даже и за по-опитните домакини. Преди да загреете мазнината, би трябвало да обмислите цялата рецепта, да прочетете стъпките деликатно, с цел да намерите най-хубавия метод за подготвяне на ястието, и най-практичния за вас!

Повечето готварски инциденти се случват точно поради занемаряване на някой подробност от рецептата, който се оказва значителен. А в действителност множеството са такива. Ако не беше по този начин, нямаше да има предписания.

Препълвате тигана

Препълването на тигана с доста артикули е много срещана неточност, тъй като множеството домакини желаят да подготвят бързо ястието. Това крие риск от задушаване на продуктите и тяхното запаряване поради образуването на конденз. Това пречи на положителното разбъркване на ароматите и усетите на продуктите.
 Най-честите неточности, които позволяваме и повреждаме косата си с тях Най-честите неточности, които позволяваме и повреждаме косата си с тях
Повечето от нас си мият косата всеки ден или през ден. Често неумишлено позволяваме съществени неточности, които въздействат неподходящо върху с...

Не загрявате задоволително тигана

Сигурни сме, че сте слагали рибните филета или пържолата, или пък пържената филийка в мазнината, преди тя да се е загряла. Това също е много честа неточност, която прави храната много неприятна, тъй като в случай че мазнината не е задоволително загрята, тя попива надълбоко в храната и я прави ужасно мазна.

Варите макаронените произведения в прекомерно дребен съд и те стърчат

За да извършите идеалните спагети или макарони, би трябвало да имате подобаващ съд. Той би трябвало да е нито доста дребен, нито прекомерно огромен. Освен това би трябвало да добавите точното количество вода, даже малко повече. Макаронените произведения поемат вода при варенето и тя никога не би трябвало да е по-малко от нужното. Иначе рискувате те да не набъбнат или да се слепнат.

И наложително, водата би трябвало да бъде вряла!
 Всички позволяваме тези неточности при лекуване на простуда Всички позволяваме тези неточности при лекуване на простуда
Понякога даже елементарната простуда се оказва извънредно упорита. Но с цел да не продължи прекомерно дълго и да не докара до рискови услож...



Сотирате зеленчуците мокри

Излишната вода от листата и повърхността на зеленчуците образува пара в тигана, която по-скоро ще задуши и сплеска зеленчуците ви, в сравнение с да ги сотира. Освен това горещото олио ще  пръска с всичка мощ. Затова най-добре подсушавайте зеленчуците, преди да ги сложите в тигана.

Заменяте сушените подправки в рецептата с пресни и назад

При тази подмяна би трябвало доста да се внимава, тъй като някои подправки губят аромата си като са сушени, като босилека и магданоза, други пък стават още по-силни, като естрагона и ригана. Затова в случай че в рецептата написа една лъжица свеж босилек, сложете една лъжица свеж босилек. Сушеният просто няма да се усети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР