Всички пътнически полети от или за берлинското летище Бранденбург“ днес

...
Всички пътнически полети от или за берлинското летище Бранденбург“ днес
Коментари Харесай

Берлинското летище „Бранденбург“ отменя всички пътнически полети заради стачка

Всички пътнически полети от или за берлинското летище „ Бранденбург “ през днешния ден ще бъдат анулирани или пренасрочени заради планувана еднодневна стачка на чиновниците, съобщи ДПА.

Първоначално се предвиждаше през днешния ден през летище „ Бранденбург “ да преминат към 35 000 пасажери с към 300 полета. Авиокомпаниите са отсрочили някои полети за четвъртък и са пренасочили няколко полета към летищата в Дрезден и Лайпциг. Други пасажери са били пренасочени към влакове.

Началото на стачката е планувано за 3:30 ч сутринта локално време (4:30 българско време) и се чака да продължи през целия ден.

Профсъюзът „ Верди “ прикани летищните служащи, чиновниците по сигурността и наземните оператори да изоставен работните си места. Очаква се прекъсването на работата да засегне противопожарната работа на летището, интервенциите по зареждане с гориво, обработката на багажа и гишетата за регистрация на пасажерите.

Профсъюзът упорства за нарастване на заплатите на чиновниците на летищната компания и на наземните служби с 500 евро на месец в границите на 12-месечен групов трудов контракт. Работодателите упорстват за доста по-дълъг период на договарянията.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР