Всички места за настаняване и ресторанти, които спазват стриктно противоепидемичните

...
Всички места за настаняване и ресторанти, които спазват стриктно противоепидемичните
Коментари Харесай

Безопасните хотели и кръчми с печат от Ангелкова

Всички места за настаняване и заведения за хранене, които съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения за сигурност, ще получават специфичен щемпел от Министерството на туризма. Това стана ясно от думите на отрасловия министър Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия отрасъл в Поморие.

„ Това е самодейност, която е обвързвана с даването на специфичен щемпел, който Министерството на туризма ще дава на местата за хранене и настаняване, които съблюдават напътствията за сигурност. По този метод мястото ще бъде оповестено за сигурно и ще указва, че сигурността в него е обезпечена. Така ще можем да подпомогнем взаимните си старания в тази тенденция “, съобщи Ангелкова, представена от „ Фокус “. Въпросният знак ще се получава без спомагателни такси.

Министърът посочи, че над 249 000 туристи са отседнали в местата за настаняване в страната от 1 юни до 1 юли. Само в община Поморие почиващите са над 4740, от тях задграничните са много по-малко – 340.

Министърът разяснява и появилите се в последните дни фотоси в обществените мрежи на касови бележки от плажните заведения по Черноморието, от които се вижда, че огромна част от услугите се оферират на повишени цени. „ Ако има нелоялна процедура, подсещам, че органът, който дава отговор за това, е Комисията за отбрана на потребителите. Мисля, че всеки един от Вас е задоволително виновен. Не е редно всички лоялни предприятия да страдат, на фона на към десетина отрицателни образци. Много е значимо всеки един да реши по какъв начин да притегля туристите, изключително когато приказваме за цени на услуги “, уточни министър Ангелкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР