Всички мечтаем за хармония, мир и спокойствие, особено в отношенията

...
Всички мечтаем за хармония, мир и спокойствие, особено в отношенията
Коментари Харесай

10 навика от ежедневието, които убиват отношенията

Всички мечтаем за естетика, мир и успокоение, изключително в връзките с най-близките ни хора. Но, от време на време, в профил нещата наподобяват тъкмо по този начин, а в действителност от вътрешната страна нещо ги разяжда. Виновни в тези случаи са дребните привички, на които не обръщаме внимание, до момента в който те провокират неспокойствие и даже отчуждаване. Например...

 1. Навикът да подлагаме на критика себе си

Колко постоянно критикувате или пък не харесвате себе си, без да се замисляте, че така наречен ваши дефекти са забележими само и единствено от вас. Партньорът ви не ги вижда или най-малко не им отдава такова значение, както ви се коства. Ако непрекъснато ги подчертавате обаче, най-после може и да го убедите. 

2. Навикът да съдим всичко и всички

Когато в една връзка някой непрекъснато е неудовлетворен, това рано или късно трансформира общия декор и атмосфера. Негативното, както и позитивното, може да се откри във всичко, само че съгласете се, да слушаш бърборене по всевъзможен мотив е просто токсично. 

3. Навикът да бъдем идеални

Да бъдем съвършени за всички и във всичко е капан, бомба със закъснител и ненужно задължение. Цялото това усърдие рано или късно ще омръзне на вашата половинка, която би предпочела да излезете някоя вечер на разходка, вместо да отказвате поканата поради прането, което би трябвало да се изглади.

4. Навикът да разчитате единствено на личното си мнение

Обикновено, този табиет се демонстрира при хора, които дълго са живели сами. Те мъчно одобряват действителността, че до тях има различен човек, който би могъл да има друго от тяхното мнение за проектите за отмора, или пък за цвета, в който да бъде оцветен хола.
 
5. Навикът да се търси «под вола теле»

Излишната и натрапващо повтаряща се недоверчивост  може да провокира отмалялост и яд в колегата, оскърбление, че му нямат доверие. Признайте, елементарно ли е да се живее, в случай че непрестанно се пробват да ви уличат в неистина?

6. Навикът да се вършат кавги за пари

Неумелото отношение към парите, било то поради прекомерни разноски или противоположното, поради ненужно сребролюбие, рано или късно води до спорове.

7. Навикът постоянно и всичко да държите под надзор

Колкото и да се пробвате, няма да ви се получи. Животът е непредсказуем и това е прелестно. Постоянните опити да контролирате половинката си значат само, че не вярвате нито на себе си, нито в живота.

8. Навикът да се вършат съпоставения

”Мусаката по-вкусна ли е от тази на майка ти? ” Какво в действителност казвате? Че не сте уверени в себе си, че имате потребност непрекъснато да получавате похвали и насърчения, с цел да се чувствате добре? Такова отношение рано или късно ще омръзне на колегата ви. 

9. Навикът да говорите през подмятания

Ако връзките с колегата ви почиват на подмятания, това значи, че не можете да изразявате намерено вашите мисли и стремежи. Да приказваш намерено, значи на първо място да поемаш отговорност за думите си. Не се чудете тогава за какво постоянно царува недоразумение посред ви.

 10. Навикът да натяквате за остарели грехове

Когато отворите бележника със „ старите сметки ” във вашите връзки, единственото, което постигате е нови и нови кавги. Конфликтите би трябвало да се вземат решение тук и в този момент, вместо да помните обиди с години.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР