Болката от разбитото сърце може да изглежда непреодолима, но с

...
Болката от разбитото сърце може да изглежда непреодолима, но с
Коментари Харесай

9 стратегии, които ще излекуват разбитото ви сърце

Болката от разрушеното сърце може да наподобява непреодолима, само че с верните привички лечебният развой освен е вероятен, само че и неминуем.

Ето 9 тактики, които ще ви оказват помощ да заздравите раните и да отворите нова страница в живота си.

1. Грижата за себе си е първата ви стъпка

В моменти на сърдечна болежка е елементарно да забравите за главните потребности: хранене, сън и отмора. Грижата за физическото здраве обаче е ключът към прочувственото възобновяване. Не е належащо да следвате строги диети или да упражнявате интензивно. Балансираната диета, постоянният сън и времето за възобновяване са задоволителни. Покажете на себе си същата добрина, която бихте дали на непосредствен другар в сложен миг — това е първата стъпка по пътя към изцелението.

2. Излейте страстите си

Разбитото сърце постоянно се усеща като вътрешна стихия. Най-доброто нещо, което може да извършите, е да оставите тази стихия да се изтощи сама. Плачете, викайте, пишете в дневник — това ще ви помогне да се освободите от насъбраните усеща. Вместо да потискате страстите, дайте им излаз и ще почувствате, по какъв начин последователно ви олеква.

3. Използвайте силата на творчеството

Творческата активност, без значение дали е изобразяване, писане или даже подготвяне на ново ядене, може да бъде мощен инструмент за излекуване. Помага да изразите страсти и да преминете към нещо креативно. Няма значение какво създавате, главното е процесът, който носи успокоение и наслада.

4. Обърнете се към природата

Природата има невероятна дарба да успокоява. Разходката в парка, изкачването на планина или просто превозване време навън ще ви помогне да си починете от прочувственото напрежение и да погледнете обстановката от друга позиция.

5. Приемете смяната

Разбитото сърце постоянно е съпроводено със боязън от бъдещето. Но този интервал може да бъде и опция за смяна и личностно израстване. Приемете това като късмет да започнете нещо ново – да промените работата, да се заемете с занимание или да измененията ситуацията.

6. Разчитайте на близки

В сложни моменти поддръжката на другари и семейство е незаменима. Споделете възприятията си, приемете тяхната поддръжка и разтуха. Това не е симптом на уязвимост, а значим стадий във вашето възобновяване.

7. Научете се да простите

Прошката не е за забравяне или оправдаване на случилото се, а за освобождение от болежка и възмущение. Прощавайки, вие си позволявате да продължите напред и да се излекувате.

8. Практикувайте внимателност

Внимателността оказва помощ да останете в сегашното и да намалите напрежението. Съсредоточете се върху чувствата си, дишането, близките звуци. Дори няколко минути от тази процедура дневно ще ви оказват помощ да се справите със сърдечната болежка и да укрепите вътрешната резистентност.

9. Не се опасявайте да потърсите професионална помощ

Понякога е мъчно да се справите сами и това е добре. Психолозите и съветниците могат да ви оказват помощ да намерите пътища към излекуване, като оферират професионална поддръжка и принадлежности за справяне с болката.

Пътят към изцелението. Разбитото сърце не е краят, а началото на нов път. Тези привички ще ви оказват помощ да възстановите спокойствието си и да намерите нови благоприятни условия за благополучие. Не забравяйте, че във вас има сили за излекуване и прераждане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР