Всички хора са различни, включително и емоционалните им състояния. Общо

...
Всички хора са различни, включително и емоционалните им състояния. Общо
Коментари Харесай

Съществуват 2 типа оптимисти. От кой сте?

Всички хора са разнообразни, в това число и прочувствените им положения. Общо взето могат да бъдат разграничени на реалисти, оптимисти или песимисти. Първите претеглят плюсове и минуси, крепко стъпили са на земята, вторите постоянно виждат единствено положителното във всички житейски обстановки, а третите залитат към отрицателното.
Оптимистите не трябва да се бъркат с хора, които непрекъснато са „ на своя вълна “ и не обръщат внимание на житейските проблеми. Това е просто ирационалност, макар че психолозите споделят, че тази идея също принадлежи към категорията „ оптимист “.
 Жените, които са оптимисти, живеят по-дълго Жените, които са оптимисти, живеят по-дълго
Жените, които са оптимисти в живота, живеят приблизително по-дълго и е по-малко евентуално да умрат от рак, сърдечни болести, инсулт или пне...
Съществуват 2 типа оптимисти - р ационален и несъизмерим.  Рационалният проучва трезво обстановката, само че се пробва да се „ отклони “ от нея, тъй че всичко да се получи добре. Нещо повече, той е твърдо уверен в позитивния резултат. Вярва, че ще успее да направи верния избор и да се измъкне от неприятна обстановка. Ако не се случи по този начин, както е желал, тогава оптимистът не се отчайва. Той продължава да има вяра, че идващия път всичко ще се подреди.
Ирационалният оптимист не се пробва да проучва и позволи зародила обстановка или проблем. Той не прави нищо. Вярва, че висшите сили ще му оказват помощ. По този метод ирационалният оптимист е убеден, че в случай че нищо не се случи, то значи не е било писано. 

Добре ли е да сте оптимисти? Тук обаче няма прецизен отговор. Оптимистът не гледа на света през розови очила, само че се пробва да не губи позитивното си отношение, даже в най-трудните житейски обстановки. Може да се съмнява, само че в никакъв случай не хленчи. Това безспорно оказва помощ в живота. От друга страна учените са потвърдили, че хората, които постоянно са в положително въодушевление, са по-малко заболели и имат по-високи равнища на серотонин.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР