През март руски самолети са нарушили въздушното пространство на Швеция

...
През март руски самолети са нарушили въздушното пространство на Швеция
Коментари Харесай

По путински: Когато руски бойни самолети нахлуват над други стран...

През март съветски самолети са нарушили въздушното пространство на Швеция още веднъж в региона на Готланд. Те са били оборудвани с нуклеарни оръжия, оповестява TV4 Nyheterna. Според телевизионния канал нарушаването е тенденциозен акт, целящ да сплаши Швеция. На този ден от съветската авиобаза в окупирания Кьонигсберг (​Калининград) са излетяли 4 самолета - два щурмовика Су-24, които са били съпроводени от два изтребителя Су-27.

 

Същото се случило и над Финландия няколко пъти напоследък.

 

По информация на INTERFAX.RU - Военно-въздушните сили на НАТО над 300 пъти през 2023 година са се задействали поради провакативни нарушавания на въздушното пространство над разнообразни страни, членки на алианса от съветски самолети. От НАТО са предупреждавали съветските водачи, изпращани са ноти до съветското външно министерство, само че нито един път не е действано нападателно против нарушителите.

 

Как вижда нещата обаче съветската страна?

 

По мотив на последната случка над Швеция съветското издание " Европейские новости " написа, че ставало дума за неволна неточност на водача. И добавя, че шведите трябвало да внимават с реакциите, въпреки към този момент страната им да е член на НАТО.

 

Неотдавна депутатът от Руската дума ген. Леонид Ивлев назовава появяването на натовски самолети над Черно море открита намеса против ползите и сигурността на Русия. „ Смятам, че нашата авиация би трябвало да извърши своя дълг и да унищожи врага, - декларира Ивлев първо в Народното събрание, а по-късно и пред публицисти.

 

Според Дмитрий Медведев, зам.-шеф на Съвета по защита, всеки натовски аероплан видян покрай границите на Русия би трябвало да се смята за акт на вражеско нахлуване и да се отговори по всевъзможен начин на съветската войска. Скоро някогашният президент и министър председател съобщи, че персонално щял да натисне аленото копче за изстрелване на ракети в посока на страни, в които има F-16, предопределени за Украйна.

 

През цялото време Кремъл не стопира да бълва пропагандни изказвания по какъв начин НАТО всеки миг ще нападне Русия и съветският народ би трябвало да е подготвен за Трета световна война, наричана „ новата отечествена “.

 

Ето я „ тънката “ разлика: Когато съветски бойни самолети нарушават въздушното пространство на други страни, това е „ разходка “ или „ заблудил “ се водач. Но когато непознати самолети даже единствено наближат до границите на Русия, това е нахлуване и експанзия, която води до международен спор.

 

За сведение: През 1999 година НАТО в Европа е могло да прави 500 полета дневно. Русия тогава е била в положение да изпрати в небето не повече от 20 самолета на ден. В днешно време опциите на НАТО са над 3000 полета дневно. А съветската авиация може да излети не повече от 50-55 пъти.

 

Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР