Всеки знае за високата хранителна стойност и многото ползи на

...
Всеки знае за високата хранителна стойност и многото ползи на
Коментари Харесай

За какво са полезни печените ябълки?

Всеки знае за високата хранителна стойност и многото изгоди на пресните ябълки, само че малко хора считат, че когато са изпечени, те са не по-малко потребни.

Този способ на кулинарна обработка ви разрешава да съхраните доста витамини и минерали в плодовете, както и да намалите тяхното наличие на калории и да неутрализирате други негативни фактори. Почти всички хора могат да ядат печени плодове като храна, макар че, несъмнено, и тук има някои ограничавания.

Информацията за изгодите от печените ябълки не е загадка, само че мнозина подценяват сходни познания, лишавайки се от безвреден източник на скъпи субстанции. Затова диетолозите поучават всички, които са загрижени за личното си здраве, да извърнат огромно внимание на това ядене.

За какво е подобаваща печената ябълка?

Едно от преимуществата на печените ябълки е приятният усет и простотата на приготвянето им. Те могат да заменят сполучливо калоричните сладки изкушения. За да ги приготвите, просто измийте задачите плодове, отстранете сърцевината от тях, поставете в тава и задръжте във фурната за 10 минути.

Можете да приготвите ябълки в микровълновата, макар че ще е малко по-дълго и ще отнеме 20 минути. Освен това някои специалисти считат, че микровълновата фурна унищожава потребните субстанции, съдържащи се в ябълките и другите плодове, тъй че е по-добре да я употребявате единствено за загряване на храна.

Ползите от печените ябълки са безспорни. В тях витамините и микроелементите участват в големи количества: витамин С, А, К, витамини от група В, магнезий, калий, фосфор и други, Както и пектини, диетични фибри, антиоксиданти и други Всички тези субстанции от печените ябълки ще се усвояват доста по-добре, в сравнение с от пресните ябълки, изключително в случай че човек има проблеми със стомаха или червата.

Списъкът с потребни свойства на печените ябълки е много необятен. Те доста добре почистват кръвоносните съдове от неприятния холестерол и оказват помощ да се поддържа равнището на това вещество в кръвта на задоволително равнище. Печените плодове усъвършенстват работата на червата и облекчават запека, както и обезвреждат диарията.

 изгоди от алените ябълки

Те са съвсем безвредни за стомашната лигавица, защото я нервират доста по-малко от пресните плодове с огромното си количество органични киселини в състава. Но въпреки всичко не трябва да ядете печени ябълки на празен корем и в огромни количества при стомашно-чревни болести.

Те също имат диуретичен резултат, извеждат токсините от тялото и усъвършенстват общото положение. Лекарите предписват диета с печени ябълки на тези, които живеят в мощно нечисти региони, да вземем за пример наоколо до огромни заводи и предприятия.

Тези плодове добре се свързват със свободните радикали, тежки метали, извеждат ги от тялото и защищават от развиването на онкологични болести. Също добре потискат възприятието на апетит и по тази причина оказват помощ за намаляване.

Освен изгодите, печените ябълки имат някои противопоказания. Те могат да предизвикат алергия или да раздразнят червата, когато се употребяват в прекомерно огромни количества на гладно. Освен това, хората с гастрит, пептична язва или висока киселинност на стомаха също би трябвало да ядат деликатно тези плодове под каквато и да е форма.

За тези, които пазят фигурата си, би трябвало да запомнят, че всевъзможни съставки, добавени по време на приготвянето на печени ябълки, да вземем за пример мед, захар, ядки и други прибавят калоричност на ястието и могат да предизвикат появяването на непотребни килограми.

Разтоварващ ден на печени ябълки

Общопризнатата полза на печените ябълки ги прави съвършен диетичен артикул. Можете да подобрите общото си положение с тях даже за един ден, през който можете да ядете единствено това ядене и да пиете неподсладен чай и вода.

Една порция не би трябвало да надвишава 300 грама и можете да ядете пет пъти дневно. Плодовете за недояждане би трябвало да се подготвят без захар, мед и ядки, можете да добавите единствено канела или джинджифил.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР