Всеки, който иска да купи политическа реклама във Фейсбук, или

...
Всеки, който иска да купи политическа реклама във Фейсбук, или
Коментари Харесай

Политическата реклама във Фейсбук вече ще бъде при по-строги правила


Всеки, който желае да купи политическа реклама във Facebook, или такава, обвързвана с публични въпроси, ще е задължен да удостовери самоличността си. Съответно всеки консуматор ще може да види кой е финансирал този вид реклами. Това гласят новите правила за политическа реклама в обществената мрежа, оповестени в профила на шефа на компанията Марк Зукърбърг.

Целта е да се предотврати непознатата интервенция в избори, каквато имаше по време на американския избор за президент през 2016 година от страна на съветските " тролове ".

Зукърбърг разгласи и че ще поддържа нов законопроект в американския Сенат, който ще направи разпоредбите за политическа реклама в интернет съотносими с тези по малкия екран. Законопроектът, кръстен " Акта за почтени реклами ", е към момента на равнище комисия, само че е към този момент подсилен от представители и на двете партии в Съединени американски щати.

В идващите месеци екипът на Facebook ще стартира и развой по идентификация на хората, които управляват страници в обществената мрежа с доста членове, добави още Зукърбърг.

" Тези стъпки сами по себе си няма да спрат хората, които се пробват да употребяват системата.

Но те ще създадат доста по-трудно за всички да повторят това, което руснаците направиха по време на изборите през 2016 г - потребление на подправени профили и страници за разпространение на реклами ", изясни основателят на обществената мрежа.

След абсурда с “Кеймбридж Аналитика” обществената мрежа загуби милиарди пазарна капитализация и бързо стартира да работи върху поредност от ограничения. Последната беше заличаване на 270 профила, свързани с съветската Агенция за проучване на интернет, по-извества като " фабриката за тролове " на Кремъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР