Всеки иска да се чувства сигурен и ценен. Чувството за

...
Всеки иска да се чувства сигурен и ценен. Чувството за
Коментари Харесай

5 начина да направим работните си срещи по-продуктивни

Всеки желае да се усеща сигурен и скъп. Чувството за сигурност покачва работоспособността, усъвършенства взаимоотношенията и цялостното богатство на един човек, защото работата ни заема забележителна част от живота ни и е от решаващо значение, с цел да се усещаме добре на психическо равнище.     В същото време, написа Fast Company, средностатистическият чиновник прекарва повече от една трета от работното си време в срещи, само че постоянно бизнес водачите подценен потребността да усъвършенстват оптимално тези срещи.    Затова онлайн изданието показва пет стъпки, с които един началник може да трансформира работните срещи със чиновниците си в доста по-приятно прекарване за тях, а оттова - да увеличи продуктивността им.    1. Създайте общи правила за работа    Изграждането на несъмнено пространство, в което всички се усещат добре, стартира още преди някой да влезе в стаята за срещи. Започнете със основаването на общи правила за присъединяване.     Не е належащо тези правила да са комплицирани. Съсредоточете се върху няколко основни правилото, като да вземем за пример упованията за включена камера по време на виртуална среща, условията на дневния ред и протокола за метода на говорене. В идеалния случай насоките би трябвало да дават приоритет на положителното самоусещане на участниците пред строгостта на работното място, с цел да се насърчи откритата връзка и да се насърчи прочувствената сигурност.   

Следването на универсални практики оказва помощ на членовете на екипа да знаят какво да чакат на всяка среща. Ако трима разнообразни ръководители имат три разнообразни метода, чиновниците може да се почувстват несигурни по какъв начин да работят, което води до раздразнителност, стрес и липса на присъединяване. Чрез установяването на правила за присъединяване чиновниците знаят тъкмо какво да чакат и могат да се приготвят по подобаващ метод.  
“Повтаряйте тези правила преди всяка среща, с цел да не допускате евентуално комплициране. Насърчавайте членовете на екипа си да приказват един с различен. Служителите, които възприемат несъмнено държание или думи като нездравословни, би трябвало да се усещат овластени да показват терзанията си непосредствено пред своите сътрудници. Тази независимост основава по-здравословно, по-безопасно и по-отговорно работно място за всички ”, безапелационни са от Fast Company.   2. Изпращайте бележки преди срещата    Случвало ли ви се е някой да сложи среща в календара ви без никакъв подтекст? Това е много изнервящо, нали? Мениджърите би трябвало да приготвят чиновниците за полемиката с освен това от заглавие на срещата. Изпращането на дневен ред преди срещата със споделени тематики за разискване би трябвало да бъде общоприета процедура.    Тази информация оказва помощ на чиновниците да се усещат душевен готови за срещата. Предварителното познаване на дневния ред, изключително когато става въпрос за неуместни тематики, понижава прочувствените реакции. Служителите имат време да отработят непосредствените си усеща и да съберат мислите си.   

“Предварителните бележки за срещите също по този начин улесняват по-добрата връзка и процеса на брейнсторминг по време на самите диалози. Много малко хора могат ловко да генерират хрумвания под напън. Получавайки точки за разискване преди срещата, чиновниците могат по-прецизно да обмислят предложенията си и да се почувстват уверени да споделят мислите си ”, поучават още от изданието. 
3. Слушайте интензивно и обмисляйте интонацията си    Служителите могат да схванат дали ги слушате интензивно. Те няма да се усещат сигурни да споделят хрумвания, в случай че знаят, че мислите им ще бъдат пренебрегнати или подценени. Демонстрирайте своята ангажираност, като задавате уточняващи въпроси или перифразирате думите на говорещия. Открито заявявайте, че няма неверен отговор, и отговаряйте свястно и градивно на всяка подадена концепция.    Освен това обръщайте внимание на метода, по който говорите, с цел да сте сигурни, че употребявате оправдателен и приобщаващ звук и език. Мениджърите би трябвало превантивно да разпознават вероятно провокиращи или проблематични изречения, които да заобикалят.   4. Накарайте по-тихите гласове да се чуват по-ясно     Приносът на всеки е скъп. Положете старания да привлечете по-тихите участници в диалога. Много хора не се усещат удобно да приказват пред другите, само че на драго сърце биха съдействали, когато им се даде директна опция.    

Опитайте да вкарате в диалога по-тихите членове на екипа или непосредствено им задавайте въпроси. Дори и да не се изкажат, признайте и оценете тяхното присъединяване, с цел да изградите у тях убеденост и възприятие за принадлежност. Можете също по този начин да си поговорите с тях на четири очи след срещата, когато те се усещат по-удобно. 
5. Обучете мениджърите да подхождат към всеки индивидуално    Всеки работи и мисли по друг метод. Един-единствен информационен метод няма да доближи дейно до всички хора и да им даде опция да се възползват от него. Обучавайте мениджърите си да схващат членовете на екипа си като персони. Като се преценяват с информационните желания, водачите е по-вероятно да накарат чиновниците си да се усещат сигурни.     Полезно е също по този начин самите мениджъри да са наясно със личната си информационна персона, с цел да могат да разработят ефикасни тактики за взаимоотношение с другите.    Когато чиновниците се усещат в сигурност да споделят концепциите и мненията си, е по-вероятно да бъдат ангажирани и продуктивни. Определянето на упованията за срещите, дейното слушане, даването на време за подобаваща подготовка и разбирането на чиновниците като персони ще оказват помощ за превръщането на работните срещи в по-спокойно пространство за съдействие и креативност.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР