Министър-председателят и министър на външните работи заминава днес за Париж,

...
Министър-председателят и министър на външните работи заминава днес за Париж,
Коментари Харесай

Главчев ще участва в срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Париж

Министър-председателят и министър на външните работи отпътува през днешния ден за Париж, където ще взе участие в Срещата на Съвета на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) на равнище министри, оповестяват от Министерски съвет. 

Премиерът Главчев ще направи изявление в първото пленарно съвещание, в границите на което ще бъде дискутирано постигането на  устойчива, приобщаваща стопанска система и общество, както и учредено на обстоятелства създаване на политики във връзка с общите провокации. 

Участието на министър-председателя и министър на външните работи във форума в Париж е още едно удостоверение, че пълноправното участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз продължава да измежду главните външнополитически цели на страната ни, ползващ се с необятна политическа поддръжка и неповлияващ се от динамичността във вътрешно политически проект.

В момента в Организацията за икономическо сътрудничество и раз членуват 38 страни, измежду които най-развитите стопански системи от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от световното произвеждане и търговия, 90 % от директните задгранични вложения в световен проект и 45% от международното Брутният вътрешен продукт.  

Тази година Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на равнище министри е управлявана от Япония, със заместник-председатели Мексико и Нидерландия. Събитието е  под надпис: „ Съвместно основаване на потока на смяната: водене на световни полемики с справедливи и надеждни подходи към резистентен и приобщаващ напредък “.

Форумът е опция за присъединяване в полемики на високо равнище сред страните членки и не членки по въпроси, които са от решаващо значение за днешната интернационална общественост.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР