Регионалната здравна инспекция във Видин ще разположи мобилния си кабинет

...
Регионалната здравна инспекция във Видин ще разположи мобилния си кабинет
Коментари Харесай

Изследват безплатно и анонимно за СПИН във Видин

Регионалната здравна ревизия във Видин ще разположи мобилния си кабинет за медицински проучвания пред Художествената изложба " Никола Петров ". Поводът е антиСПИН акция, отдадена на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ. Той се отбелязва всяка трета неделя на месец май.
" Изследвания могат да създадат всички хора, които желаят, като проучванията са безвъзмездни и анонимни. Могат да се създадат проучвания за хепатит С, хепатит В, сифилис и СПИН. Изследванията се вършат с бързи проби. Могат да се създадат и четирите проучвания или единствено едно от тях, по преценка на хората. Информация за резултатите от тестванията се оповестява единствено на лицата. Ако има случай на позитивен резултат, насочваме лицата към профилирани лаборатории за потвърждаване на резултатите ", изясни доктор Марияна Чавдарова, основен специалист в РЗИ-Видин. 
Безплатните и анонимни проучвания пред художествената изложба във Видин ще се вършат в продължение на два часа - от 14 до 16 часа. В понеделник, 20 май, мобилният кабинет на РЗИ ще бъде в квартал " Нов път ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР