Всеки човек е уникален. Дори еднояйчните близнаци имат минимални разлики

...
Всеки човек е уникален. Дори еднояйчните близнаци имат минимални разлики
Коментари Харесай

Ако детето ви има този цвят на очите и косата, най-вероятно е извънземно!

Всеки човек е неповторим. Дори еднояйчните близнаци имат минимални разлики между тях, по които се разпознава кой кой е. Да се повтори комбинацията на човешкото тяло е невъзможна. Въпреки това даже измежду най-уникалните има даже още по-уникални.

Очите на баба, фигурата на мама, усмивката на баща – детето е сборен облик на предците си и да се получи същото повторно е изцяло невероятно. Наскоро учените съумяха да изчислят коя от комбинациите от цветове на очи и коса са най-редки.

Вероятността да срещнете притежател на най-уникалната композиция от цветове е даже по-малка от това да ви удари гръм. Носителите на тези гени може и да са единици, само че в действителност съществуват. Малцина са богоизбраните да наподобяват по този метод.

Всичко потегля от генетиката. Всяко последващо изобретение в тази тенденция е поразително. Една от последните теории твърди, че всички синеоки хора на Земята са родственици. Те имат едни и същи прадеди. Според друго изказване, броят на естествените блондини непрекъснато понижава – дотолкоз, че единствено след две епохи тези хора ще изчезнат изцяло. Причината е, че от еволюционна позиция генът на хората с тъмна коса ще изтласка този на людете със светла.

Въпреки статистиката синеоките блондини не са носителите на най-рядката осанка на планетата. Според проучването на American Chemical Society най-рядката композиция е рижава коса и сини очи.

 Рижава коса

Тайната на уникалността на тези хора се крие в двата гена, които дават отговор за цвета на косата и очите. Те са рецесивни. Това прави вероятността да наследите и двата гена по едно и също време минимална.

Със сини очи могат да се похвалят единствено 17% от хората на планетата. Рижите са едвам 2%, а комбинацията от тях – това са едвам 12.7 милиона от общо 7.5 милиарда души на планетата. Това статистически прави вероятността да ви удари гръмотевица доста по-голяма от тази да срещнете човек с рижава коса и сини очи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР