Собственикът на Tesla, SpaceX и социалната платформа X Илон Мъск,

...
Собственикът на Tesla, SpaceX и социалната платформа X Илон Мъск,
Коментари Харесай

Изненадващо посещение на Мъск в Пекин

С обственикът на Tesla, SpaceX и обществената платформа X Илон Мъск, който е един от най-богатите хора в света, дойде на посещение в Китай , оповестиха чиновници от Пекин пред Китайската централна телевизия, съобщи Франс прес.

(*Видеото е архивно!)

" Този следобяд изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск дойде в Пекин по покана на Китайския съвет за поощряване на интернационалната търговия ", заяви Китайската централна телевизия. 

Посещението не беше оповестено авансово.

По-рано приложение за следене на полети сподели, че частен аероплан, който се свързва с Мъск, е кацнал в Пекин тази заран, а двама осведомени източници оповестиха, че милиардерът е на изненадващо посещаване в страната, която е вторият по величина пазар за колите му, заяви Ройтерс.

Според източниците Мъск ще се срещне с висши китайски държавни чиновници, с които ще разиска внедряване на програмен продукт за цялостно независимо шофиране (ПСШ) и ще изиска утвърждение за прекачване на данни, събрани в страната, за образование по логаритмите за технологиите за самостоятелно шофиране.

От 2021 година компанията Tesla съхранява всички данни, събрани от колите си, в Шанхай, както се изисква от китайските регулаторни органи, и не е трансферирала нищо от тях в Съединени американски щати.

Производителят на американските електрически автомобили внедри преди четири години ПСШ, най-независимата от индивида версия на софтуера си за автопилот, само че към момента не го е направил наличен в Китай, макар че клиентите упорстват за него.

По-рано този месец в отговор на питане в обществената платформа X Мъск сподели, че ще направи ПСШ наличен за клиентите в Китай „ доста скоро “.

Местните китайски автопроизводители като " Спън " (Xpeng) се пробват да завоюват преимущество пред Tesla, като внедрят сходен програмен продукт.

Посещението на Мъск в Китай не е оповестено обществено, а източниците приказваха при изискване за анонимност. От Tesla също към този момент няма коментар.

Пътуването се реализира малко повече от седмица, откакто предприемачът се отхвърли от планувано посещаване в Индия за среща с министър-председателя Нарендра Моди, извинявайки се на „ доста тежки отговорности в Tesla.

Този месец компанията съобщи, че ще редуцира 10% от работната си мощ в международен мащаб, защото се бори с намаляващите продажби и засилващата се ценова война за електрически автомобили, водена от китайски марки.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР