Все по-голям брой китайски компании за проектиране на полупроводници се

...
Все по-голям брой китайски компании за проектиране на полупроводници се
Коментари Харесай

Китайски компании се насочват към Малайзия за сглобяване на чипове

Все по-голям брой китайски компании за планиране на полупроводници се насочват към малайзийски компании за сглобяване на част от високотехнологичните им чипове, с цел да се предпазят от опасности при положение на разширение на американските наказания против китайската промишленост за чипове. Това оповестява Reuters, базирайки се на свои източници.

Според трима души, осведомени с разискванията, китайските фирмите желаят от малайзийски компании за пакетиране на чипове да сглобяват графични процесори. Според тях поръчките обгръщат единствено сглобяването, което не опонира на американските наказания, само че не и производството на пластини за чипове. Двама от източниците прибавят, че към този момент са подписани някои контракти.

Според двама източници някои от китайските компании се интересуват от съвременни услуги за пакетиране на чипове, които могат доста да подобрят продуктивността на чиповете и се трансформират в основна технология в полупроводниковата промишленост. Въпреки че към момента не предстои на рестриктивните мерки за експорт от страна Съединени американски щати, това е област, която може да изисква комплицирани технологии, за които компаниите се тормозят, че един ден могат да попаднат в обсега на експортните ограничавания за Китай, прибавят те. Предимствата Китайските компании също се интересуват чиповете им да се сглобяват отвън Китай, защото това би улеснило продажбата на продуктите им на некитайски пазари, споделя един от източниците, който е вложител в два китайски стартъпа за чипове.
Реклама
Unisem, чийто мажоритарен притежател е китайската Huatian Technology, и други малайзийски компании за пакетиране на чипове са отбелязали повишаване на бизнеса и запитвания от китайски клиенти, споделя един от източниците. Китайските компании, занимаващи се с планиране на чипове, също по този начин считат Малайзия за добра опция, защото се възприема, че страна поддържа положителни връзки с Китай, налична е и разполага с опитна работна ръка и съвременно съоръжение, прибавят двама от източниците. Малайзия държи 13% от международния пазар за пакетиране, сглобяване и тестване на полупроводници и се стреми да доближи 15% до 2030 година

Председателят на Unisem Джон Чиа е отказал да разяснява клиентите на компанията, само че е декларирал пред Reuters, че " заради комерсиалните наказания и проблемите с веригата за доставки доста китайски компании за планиране на чипове пристигнаха в Малайзия, с цел да открият спомагателни източници на доставки отвън Китай, които да подкрепят бизнеса им във и отвън Китай. "

Запитан дали приемането на поръчки за сглобяване на графични процесори от китайски компании може да предизвика Съединени американски щати, Чиа съобщи, че бизнес връзките на Unisem са " изцяло законни и съвместими " и компанията няма време да се тревожи за " прекалено много благоприятни условия ". Той също по този начин отбелязва, че множеството от клиентите на Unisem в Малайзия са с американски генезис.

Министерството на търговията на Съединени американски щати, както и други огромни малайзийски компании за пакетиране на чипове, като да вземем за пример Malaysian Pacific Industries и Inari Amertron, не са дали отговор на запитванията на Reuters.
Реклама Свързани публикации Как Huawei изненада Съединени американски щати с авангарден чип, създаден в Китай 13 декември 2023, 11:17 Си даде обещание нови благоприятни условия за американския бизнес в Китай 20 ноември 2023, 11:07 Тайвански компании оказват помощ на Huawei в построяването на заводи за чипове 9 октомври 2023, 07:47 Проблемите на Китай му пречат да набере финансиране за чипове 2 октомври 2023, 13:07 Китай и Европейски Съюз се споразумяха за " механизъм " за разискване на контрола на износа 28 септември 2023, 09:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР