Все още не е отменено бедственото положение в Карлово. Ураганният

...
Все още не е отменено бедственото положение в Карлово. Ураганният
Коментари Харесай

Бедственото положение в Карлово и Смолян остава

Все още не е анулирано бедственото състояние в Карлово. Ураганният вятър там отнесе покрива на локалната болница и затисна няколко автомобила, осведоми NOVA.

Поривът напразно беше извънредно мощен и на моменти стигаше до 80 километра в час. Имаше и обитаеми места без ток, където електроподаването беше възобновено едвам по здрач.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БЕДСТВИЕТО В СМОЛЯН В ГАЛЕРИЯТА

Бедствено състояние беше оповестено и в Смолян . Пострадали няма, само че има доста материални вреди. Заради бурните ветрове в четвъртък повече от 50 обитаеми места в общината останаха без ток.

До някои от тях може да се стигне само с високопроходими коли. Вятърът съборил покривите на няколко къщи. Пътищата към доста обитаеми места са останали блокирани и от паднали дървета.

А времето към този момент се оправя и се чака през днешния ден да е слънчево .

След обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, най-вече междинна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до сдържан. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, за София – към 9 градуса, осведомят от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, представени от Агенция „ Фокус “.



По Черноморието

ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от югозапад. Ще е топло, с оптимални температури 9-12 градуса. Температурата на морската вода ще е към 8 градуса, а вълнението на морето – към 2 бала.

В планините

ще бъде най-вече слънчево и към момента прохладно. Северозападният вятър последователно ще отслабва до сдържан и денем ще се ориентира от запад. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра – 0 градуса.

Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР