На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и

...
На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Години наред се води дебат медицината изкуство ли е или наука

„ На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Години наред се води спор медицината изкуство ли е или просвета. Факт е, че медицината напредва с напредъка на науката. И тя – науката, проправя пътя към едно стабилно развиване и бъдеще, където здравните услуги срещат нововъведенията и новите технологии. Но най-ценният капитал си остават хората с техните познания, умения и качества, които ние се стремим непрекъснато да усъвършенстваме. “

Така стартира поздравлението на началника на Военномедицинска академия /ВМА/ генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., FACS, което продължава по следния метод:

„ Във ВМА работят блестящи лекари и учени, които предават своя опит и дават опция за академично израстване на младите фрагменти. На днешния празник благодаря на всички за високия професионализъм и отдаденост на тази благородна, само че и доста задължаваща задача, на която се крепи приемствеността сред поколенията в Академията.

Благодаря ви, сътрудници, че не спирате да търсите нови, неутъпкани пътеки за професионална изява и отваряте нови хоризонти. Както и че виждате благоприятни условия там, където другите съзират проблеми.

Този принос не остава неусетен и получи справедливо самопризнание в навечерието на днешния празник. Вчера наши учени бяха наградени от министъра на защитата за ролята им в развиването на военно-образователната система и научните проучвания в региона на медицината.

Гордост за нас е и груповата премия, която ВМА, взаимно с Висшето военноморско учебно заведение и МУ-Варна, получи от общинската власт във Варна за образованието на курсанти-военни лекари. Един план, в който инвестирахме доста – старания и време, религия и страсти, само че на първо място вяра, че с помощта на тези млади девойки и момчета, ще избегнем пропастта сред поколенията във военномедицинската просвета, каквато се очертава/наблюдава в разнообразни области.

Ден по-рано представихме пред академичната общественост в Българска академия на науките неповторимия за България учебник по Военна и травма-хирургия, събрал многогодишния труд на десетки наши експерти.

Тези достижения ни вършат оптимисти и разпалват ентусиазма и сремежа ни да продължим да бъдем измежду най-дорбите!

Честит празник, сътрудници! Бъдете здрави и сполучливи! “

Пожар в къща във Велико Търново, жена е потърпевша

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР