Всъщност само на пръв поглед фаровете на автомобила не изискват

...
Всъщност само на пръв поглед фаровете на автомобила не изискват
Коментари Харесай

Кога късите светлини осветяват пътя по-добре от дългите?

Всъщност единствено на пръв взор фаровете на автомобила не изискват никакви специфични знания, с цел да ги използваме. Много от вас са осведомени с тези неща, само че в този момент ще се опитаме да разкажем за тези, които не са, по какъв начин вярно да се ръководят външните осветителни устройства на транспортните средства в рискови обстановки.

Според правилото: колкото повече, толкоз по-добре, със сериозното утежняване на видимостта, доста водачи включват всички светлини, в това число и дългите. Но постоянно получава „ пелена “ пред колата, и не се вижда нищо на повече от пет метра от капака. Това става най-често в случаите, когато видимостта е понижена заради гъста мъгла над пътя или изобилен снеговалеж.

Имайте поради, че не приказваме за градски условия, когато в близост има доста улични светлини, а за обстановка, когато караме отвън града и просто няма други източници на светлина, разнообразни от фаровете на автомобила. При такива условия способността за вярно потребление на фаровете може да се окаже от основно значение.

При изобилен снеговалеж или дъжд всичко е ясно: компактно летящи водни капки или снежинки блокират видимостта на лидера и в това време не разрешават на фаровете да осветяват напред. Мъглата в действителност е формирана от същите частици вода, единствено че те са толкоз дребни, че не падат непосредствено на земята.

Ако действаме първосигнално и в името на подобряването на видимостта от шофьорската седалка, просто включим най-мощния източник на светлина в автомобила, ще получим тъкмо противоположния резултат от упования.

Ярките лъчи ще се блъснат в голям брой частици вода във въздуха и надлежно ще се отразят блестящо от тях, образувайки белезникава светлинна стена в непосредствена непосредственост до автомобила. В същото време да вземем за пример, лидерът може да не забележи камиона, който е на 10 метра от предната ризница.

Следователно при описаните условия би трябвало да шофирате единствено с къси фарове. Първо, те са по-малко ярки и не основават такава „ стена “ като дългите. И второ, " късите ", нормално не са ориентирани високо и в далечината, а към сектор от пътя по-близо до колата.

Съответно се получава не толкоз плътна " пелена " и по този начин можете да виждате пътната конюнктура по-добре. В този смисъл е най-добре, в случай че имате такива, да употребявате габарити и фарове за мъгла.

Те нормално са ситуирани покрай земята, светят извънредно над повърхността ѝ, не доста напред и в профил - това, което е належащо за не постепенно шофиране в условия, когато видимостта е мощно понижена. Тъй като фаровете за мъгла, заради местоположението си, бързо се покриват с тиня, при положение на мощна мъгла или снеговалеж, би трябвало да употребявате и " късите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР