Временно е затворен пътят Ахтопол - Резово заради преливане на

...
Временно е затворен пътят Ахтопол - Резово заради преливане на
Коментари Харесай

Река Велека преля, пътят Ахтопол-Резово е затворен

Временно е затворен пътят Ахтопол - Резово поради преливане на река Велека. Това уточни зам.-областният шеф Владимир Крумов, заяви БНР.

Велека е вдигнала доста равнището си след падналите дъждове и в трансферирала над моста. Няма заплаха там. Има изпратени екипи, които да наблюдават и да преценяват по кое време да пропуснат преминаващите коли, изясни той. Сходна е обстановката към кръстовището със село Дебелт, показват от бургаската полиция. Те прецизират, че прекосяването е невероятно, поради липса на отток на водата

Има аварирали коли. От полицията предлагат като обходен маршрут пътя сред Константиново, Русокастро, Дюлево и Средец.

Крумов посочи, че към този момент са проходими останалите пътища в региона, които през вчерашния ден бяха затворени. Има една хубава вест. С оглед на падналите дъждове, равнището на язовир Камчия се е покачило неведнъж.

За последните четири дни количеството вода, което е влезнало, с цел да ни стигне за 3 месеца през лятото, добави зам.-областния шеф.

Остава оповестеното отчасти бедствено състояние на три места в региона - в региона на село Равадиново, на селата Загорци и Извор, както и на средцкото село Зорница.

Предстои да се създадат огледи, където има вреди, да се опишат протоколи и да стартира подпомагането на популацията, което е потърпевшо, уточни Крумов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР