Армейски офицер в Агенцията за разузнаване на отбраната (DIA) подаде

...
Армейски офицер в Агенцията за разузнаване на отбраната (DIA) подаде
Коментари Харесай

Офицер от Пентагона подаде оставка в знак на протест

Армейски офицер в Агенцията за разузнаване на защитата (DIA) подаде оставка в символ на митинг против поддръжката на администрацията на Джо Байдън за Израел във войната му в Газа.

В писмото си за оставка майор Харисън Ман твърди, че поддръжката на държавното управление на Съединени американски щати за Израел е " разрешила и упълномощила " убийството на палестински цивилни. Писмото е публично подадено на 1 ноември, публикувано вътрешно на 16 април и обществено оповестено в понеделник в обществените мрежи

" Политиката, която в никакъв случай не е била надалеч от мозъка ми през последните шест месеца, е съвсем безусловната поддръжка за държавното управление на Израел, която направи допустимо убийството и излагането на апетит на десетки хиляди почтени палестинци ", пишеофицерът в писмото си.

" Тази безусловна поддръжка също по този начин предизвиква безразсъдната ескалация, която рискува по-широка война ", добавя той.

Харисън Ман е служил като изпълнителен офицер в DIA - организация, натоварена със събирането на военно разузнаване. Той е в армията от 13 години и специализира в Близкия изток и Африка през половината от прослуженото време. Преди това е служил в посолството на Съединени американски щати в Тунис, съгласно биографията му в LinkedIn.

" Всеки от нас се записа да служи, знаейки, че може да се наложи да поддържаме политики, в които не бяхме изцяло уверени ", написа в писмото си Ман.

" В един миг - каквото и да е оправданието - или развивате система, която разрешава всеобщия апетит на децата, или не го вършиме ", декларира той.

Ман е измежду няколко американски чиновници, които се отдръпнаха от постовете си, цитирайки различия с администрацията по отношение на това по какъв начин се оправя с войната Израел-Хамас.

Джош Пол, чиновник на Държавния департамент в отделът, който управлява прехвърлянията на оръжие, подаде оставка през октомври заради възражения против решението на държавното управление на Съединени американски щати да продължи да въоръжава израелската войска.

След това през януари Тарик Хабаш, основен състезател в промяната на политиката в Министерството на образованието, също подаде оставка от ролята си заради противоречие с позицията на администрацията за Газа.

Ман сподели, че към този момент е възнамерявал да напусне армията в даден миг, само че не може да се помири с това по какъв начин работата му " колкото и административна или маргинална да наподобява - несъмнено е съдействала " за поддръжката на Съединени американски щати за Израел.

" Последните месеци ни показаха най-ужасните и сърцераздирателни облици, които можете да си визиите - от време на време пускащи се в новините в личните ни пространства - и не можахме да пренебрегнем връзката сред тези облици и моите отговорности тук. Това ми аргументи необикновен позор и виновност ", сподели той.

Неотдавнашен обзор на Държавния департамент по отношение на военното държание на Израел повдигна " съществени опасения " по отношение на дейностите му в Газа. Докладът дефинира, че е " рационално да се оцени ", че Израел е нарушил интернационалното филантропично право в анклава.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР