Временният наместник-председател на Светия синод Врачанският митрополит Григорий оглави празничното

...
Временният наместник-председател на Светия синод Врачанският митрополит Григорий оглави празничното
Коментари Харесай

Митрополит Григорий прочете на различни езици текстовете на Евангелието, посветени на Христовото Възкресение

Временният наместник-председател на Светия синод Врачанският митрополит Григорий оглави празничното свещенодействие за така наречен Второ Възкресение в митрополитския катедрален храм „ Св. вмчца Неделя “, съобщи кореспондент на БГНЕС.


По традиция на тази празнична литургия се четат текстове от Евангелието на разнообразни езици, отдадени на Възкресението на Божия наследник Исус Христос, с което се припомня, че богатствата новина за Христовото Възкресение е отнесена от апостолите до всички нации по света.


Десетки православни миряни участваха на вечернята, която бе отслужена в храма.


Днес православните християни по целия свят честват Възкресението на Исус Христос, три дни откакто е разпънат на кръст и заровен. Със своята гибел Божият наследник изкупува греховете на човечеството, а с Възкресението си дава вяра за живот след гибелта.


„ Пожелавам на всички здраве и Божията благословия да ни съпътства през целия ни живот. Господ да ни дава сили да откриваме положителното в себе си и да го следваме с Божията помощ “, пожела пред БГНЕС Людмила Хампарцумян.


Жената изясни и за какво би трябвало да се обърнем към вярата. „ Защото човек е посредствен, в него има и положително, и зло. Моето персонално мнение е, че единствено посредством вярата намираме в множеството моменти в нашия живот положителното у нас “, сподели тя.

Иванка Маркова пожела на себе си и на хората към нея доста здраве и шанс, както и благополучие. „ Вярата е всичко. Човек би трябвало да има вяра в бъдещето “, съобщи тя пред БГНЕС.

Людмила Зафирова пожела това, което споделя Христос – „ обич, обич и още един път обич “, и акцентира, че когато вършим положително, няма зло. „ Христос е светлината. И тогава няма мрачевина в нашите души, когато има светлина, и по тази причина искам на всички да им е ярко, да са положителни и да се обичат “, пожела още тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР