Според държавният глава Румен Радев е крайно опасно страстите на

...
Според държавният глава Румен Радев е крайно опасно страстите на
Коментари Харесай

Радев: Неприемливо е невъзможната победа над Русия да се представят като единствен изход

Според президентът Румен Радев е " извънредно рисково пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа ".

" Неприемливо е в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като единствен вероятен излаз. Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак поради поддръжката му за мира е индикативен за следствията от тази насаждана непоносимост към непознатото мнение ", уточни Румен Радев.

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо беше откаран в болница след нападение против него в град Хандлова в четвъртък. Той беше прострелян пет пъти, като се твърди, че претекстовете за опита за ликвидиране са политически.

Според Радев отговорни за " насадената непоносимост към непознато мнение " не са само политиците и партиите, само че и медиите.

" С тяхното показване на всеки друг глас като проруски, което е извънредно незаслужено и води до тези отрицателни последици ", уточни президентът.

По думите му на идните през юни предварителни парламентарни и европейски избори " българите ще избират сред войната и мира ".

" Всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук не водят до нищо положително. За такива дейности би трябвало да се търси отговорност. Ако по този начин не престават нещата и не се постави завършек на тази война, ще имаме демографски опустошена страна - Украйна, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост и производства, и това ще докара до тежки последствия освен за Украйна, само че и за цяла Европа. Затова всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен и за Украйна, и за Русия, и за всички нас. Призовавам за глас на разсъдъка, за дипломатически старания за мир, а не за непрестанно наливане на оръжие ", сподели още Румен Радев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР