Време за промяна на паролата.Един от най-популярните новинарски агрегатори, британският

...
Време за промяна на паролата.Един от най-популярните новинарски агрегатори, британският
Коментари Харесай

NewsNow съобщиха за атака към мрежата си

Време за смяна на паролата.
Един от най-популярните новинарски агрегатори, английският NewsNow заяви за извършена към ресурса офанзива, при която очевидно са били откраднати незнаен брой пароли. Макар и просторно, известието (цитирано от Греъм Клули тук) не съдържа техническа информация, като по кое време е била извършена офанзивата и метода, по който са били съхранявани паролите, както и размера на пробива. Фактът, обаче, че NewsNow отстранява (може би временно) вписването с име и ключова дума, приказва за това, че офанзивата е била сериозна.

„Пишем ви, с цел да ви осведомяваме, че случай, обвързван със сигурността е засегнал уеб страницата на NewsNow. Проблемът е позволен и ограниченията за отбрана бяха повишени, с цел да предотвратим още един случай. Само че ние имаме вяра, че е допустимо криптирана версия на паролата ви да е била наранена. Докато ние нямаме съответно доказателство, че това се е случило, вероятността не може да бъде изключена“, пишат от новинарския агрегатор.

Не е упоменато с какъв способ са били криптирани паролите, само че е доста евентуално хакерските речници с пароли да са обогатени с няколко хиляди записа. Стандартите за сигурност за отбрана на информацията в сходни случаи е уеб сайтът да съхранява само „осолени“ хеш репрезентации на паролата, което не излиза наяве дали и в този случай е по този начин. Независимо от това, добре е, в случай че употребявате някъде паролата за NewsNow в различен уебсайт, да я измененията, и най-добре да спрете изобщо да я употребявате, защото, както споменахме, тя евентуално е към този момент част от някой речник. Не забравяйте, че постоянно е добре, когато се регистрирате в някой запас да видите дали не предлага двуфакторна отбрана и в случай че е по този начин да се възползвате от това. Използвайте комплицирани и сложни за отгатване пароли, за което би могло да ви помогне някой от многото уредници на пароли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР