Връзката между жилищните сгради, средата и инфраструктурата става все по-значима

...
Връзката между жилищните сгради, средата и инфраструктурата става все по-значима
Коментари Харесай

Строителните инвестиции в България ще достигнат 1 млрд. евро

Връзката сред жилищните здания, средата и инфраструктурата става все по-значима и партньорските връзки с общините са основен фактор за положителното осъществяване на плановете. Строителите не основават единствено жилища, а и нови „ клиенти “ за общините под формата на налози и такси. Не е заслужено бизнесмените и клиентите да влагат в градската среда и инфраструктурата, които би трябвало да са приоритет на общините. Нужно е да се създаде кардинална формула, която да регламентира партньорството сред бизнеса и общините при построяването на инфраструктурни планове. Това съобщи шефът на една от най-големите строителни компании „ Планекс “ инж. Пламен Андреев.

По думите му през тази година строителните вложения в България ще доближат 1 милиарда евро. " Не чакам съществени промени на пазара във връзка с цените и броя на покупко-продажбите през 2018 година ", предвижда той.

Конференцията BalREc 2017, която се организира в Sofia Event Center през вчерашния ден, беше открита от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя също удостовери, че към този момент е завършило времето на строителни планове, които целят единствено продажба на жилища, и че към този момент сме във времето на планове, които облагородяват околната среда и развиват градското пространство.

Цената към този момент не е водеща, водещ е продуктът и селективният метод към реализацията му според от местоположението и средата. Търсят се решения за по-голяма етажна височина, по-големи площи на стаите, по-добра архитектура като цяло и по-комфортна среда, регистрира Андреев.

Конференцията BalREc събра шефовете на най-активните компании от сферата на капиталовите планове в България: вложители и капиталови фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри.

Анализирани бяха пазарните трендове за 2017 година и прогнозите в разнообразни области на предприемачеството – офис, търговски, индустриални, жилищни и ваканционни планове, икономическият климат като фактор за развиването на плановете, както и провокациите, които вложителите срещат в страната ни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР