Русия, Индия и Иран ще обсъдят през ноември пускането в

...
Русия, Индия и Иран ще обсъдят през ноември пускането в
Коментари Харесай

Три страни ще изграждат алтернатива на Суецкия канал

Русия, Индия и Иран ще обсъдят през ноември стартирането в употреба на интернационален транспортен кулоар „ Север-Юг “, заяви иранската телевизия Press TV.

В информацията се отбелязва, че дължината на плана е 7200 км. В него ще се обърне внимание както на железопътния, по този начин и на водния превоз.

Стоките ще идват от Индия в иранския град Бандар Абас на крайбрежието на Персийския залив, а оттова – на крайбрежието на Каспийско море, откъдето по море ще стигат до Астрахан, а по-късно по железопътно трасе – до Европа.

Коридорът ще бъде по-евтина и къса опция на Суецкия канал: времето и цената на превозването на товари се понижава с 30-40%. Например в случай че се съпоставя със Суецкия канал, то товарът от Мумбай до Москва по коридора „ Север-Юг “ ще дойдат 20 дни по-бързо. Освен това се възнамерява годишно по новия транспортен кулоар да минават 20-30 млн. тона товари.

По-рано министърът на търговията на Индия Суреш Прабху съобщи, че дейното потребление на коридора би трябвало да стартира допустимо най-бързо. Пробните доставки по нови път към този момент се организираха през 2014 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР