Представители на строителния бранш излязоха на протест заради обвиненията срещу

...
Представители на строителния бранш излязоха на протест заради обвиненията срещу
Коментари Харесай

Строители струпаха тежка техника в знак на протест

Представители на строителния отрасъл излязоха на митинг поради обвиняванията против тях за високи цени, неприятно качество и корупционни практики в бранша, съобщи БГНЕС.

Още в ранни зори членове на Камарата на строителите подредиха камиони и тежка строителна техника по протежението на бул. „ Цариградско шосе “ в столицата в посока центъра, само че без да затрудняват придвижването. С протестните си дейности те показват безпокойство от „ офанзивите против сектора “ и упорстват виновните институции да вземат отношение по казуса.

„ Нашето искане е да подредим сектора, да има системност в него. Да останем тук, а не да отидем на първи терминал и да заминем за чужбина, както вършат доста от нашите сътрудници “, съобщи инж. Илиян Терзиев, ръководител на Камарата.

На въпрос би трябвало ли да има забранителен лист със строителни компании, които не са изпълнявали правилно предоставените им обекти, той отговори: „ Смятате ли, че може да има забранителен лист за публицисти? Няма по какъв начин да стане тази работа! Има процедури, които се съблюдават. Няма по какъв начин да забраниш, когато някой завоюва търг. Това не е обикновено “.

КСБ упорства още за неотложно прекъсване потреблението на сектора за политически цели, прекратяване голословните и неподкрепени с доказателства обществени изказвания за корупция и злоупотреби в строителството. Според инж. Терзиев българските строителни компании построяват обекти и правят поправки с не по-лошо качество от европейските си сътрудници, а в случай че нарушавания въпреки всичко бъдат открити – отговорните да понесат своята отговорност.

Машините ще останат подредени на бул. „ Цариградско шосе “ до обяд, а строителният отрасъл ще подава подписки в своя поддръжка в Народното събрание, Министерски съвет и Президентството.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР