Ние сме абсолютно конкурентоспособни на международните металургични пазари. Това каза

...
Ние сме абсолютно конкурентоспособни на международните металургични пазари. Това каза
Коментари Харесай

Над 80% от продукцията на българската металургия се изнася

Ние сме безусловно конкурентоспособни на интернационалните металургични пазари . Това сподели изпълнителният шеф на Българската асоциация на металургичната промишленост (БАМИ) Политими Паунова пред " Фокус ".

" Над 80% от продукцията се изнася и това води до огромен дял от износа на артикули в страната. За предходната година делът на металургията от общия дял експорт на артикули е към 16 %. Това е един неоспорим, доста огромен триумф " , означи Паунова.

" Но най-важно е да се похвалим е, че пораства добавената стойност, защото не сме производители единствено на метали, само че и на доста железни артикули с висока добавена стойност. Тъй като се усъвършенстват икономическите индикатори на бранша и огромната добивна металургия е също с положителни индикатори “, добави Паунова.

Според нея удобно са се усредили през последните години по-високите цени на металите на интернационалните пазари.

„ Въпреки това общото приблизително равнище през тези последни години на напредък на международната и европейска стопанска система резервира и цените релативно по-високи. Засега няма индикации, че до края на годината и идната година ще има изненадващи спадове и се надявам да продължим по този начин, тъй като при едни по-високи цени естествено вложенията имат опция да бъдат по-големи “, заключи още Паунова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР