Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато ще удължи договора си клуба.

...
Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато ще удължи договора си клуба.
Коментари Харесай

Густаво Бусато преподписва с ЦСКА

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато ще удължи контракта си клуба. Настоящият договор на бразилския пазач изтича в края на сезона, само че по време на зимната пауза в шампионата ще се стигне до преподписването му. Все още не е ясно дали новото съглашение сред двете страни ще е за една или две години, като това е въпрос на договаряния, написа " Тема спорт ".

Бусато бе притеглен на „ Армията ” през лятото на 2019 година, в началото бе запаса на Витаутас Черниаускас, само че последователно го измести от титулярната позиция. С течение на времето бразилецът стана най-постоянният и постоянен състезател в състава на 31-кратните първенци. През тази есен той счупи върха да чужденец с най-вече мачове за ЦСКА, като изпревари Ибрахима Гай и сънародника си Жеферсон.

Бусато дойде на „ Армията ” с доста слаба визитка и известно време почитателите не гледаха съществено на него. И имаше за какво. В началото изявите му не бяха по никакъв начин безапелационни и той правеше много неточности. Бразилецът обаче означи голям напредък и се трансформира в най-полезния състезател в тима.

33-годишният пазач към този момент е в родината си и ще се завърне в София за старта на подготовката.

Все още вървят договаряния за противници в контролите в Турция. ЦСКА ще изиграе 4 или 5 инспекции, а имената на всички съперници ще станат известни при започване на идната година.

По време на зимната пауза в шампионата клубът ще се раздели с няколко играчи. Някои от тях ще разтрогнат, а други ще бъдат преотстъпени. Контрактът на Лазар Туфегджич ще бъде преустановен. Сърбинът не попада в сметките на Нестор Ел Маестро и ще се раздели с ЦСКА, още повече че заема и място на състезател отвън Европейски Съюз. С него се водеха диалози за преустановяване на договора още през лятото, само че тогава той не се съгласи да си тръгне. Сега обаче обстановката е друга.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР