Връщането на хартиената бюлетина ще увеличи избирателната активност докъм 3

...
Връщането на хартиената бюлетина ще увеличи избирателната активност докъм 3
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Хартиената бюлетина ще вдигне избирателите до 3 млн.

Връщането на хартиената бюлетина ще усили изборната интензивност докъм 3 млн. души. Това разгласи политологът Стойчо Стойчев по Би Ти Ви. Според него в идващия парламент е допустимо да влязат нови партии, като " ИТН " е измежду нормалните обвинени, а новите 400-500 хиляди души няма да гласоподават за " машинните партии ".

Дни преди края на 48-ото Народно заседание има сгъстяване в Народното събрание, само че това към този момент не прави усещане на никого. Прави усещане, когато по-скоро има омекотяване на обстановката и предпочитание за диалог. Около тази теза се сплотиха политолозите Стойчо Стойчев и Христо Панчугов и журналистката Ружа Райчева по Би Ти Ви.

Според Панчугов втвърдяването във връзка измененията в правосъдната промяна и тематиката за контрола на основния прокурор обслужва съответни частни ползи, с цел да може да се завоюва поддръжка за идващите избори. Липсва оценката какви ще са дълготрайните резултати.

Стойчо Стойчев е на мнение, че всичко е за пред гласоподавателите, с цел да се втвърдяват някакви ядра и да се търси консолидация в предизборно време. Парламент, който не може да излъчи ръководител, да избере кабинет, няма никаква легитимност да прави радикални промени и промени в каквото и да е, камо ли основни, каквато е правосъдната промяна. Абсурдно е да се занимава с сходна тематика.

Според Ружа Райчева в идващия парламент ще има нови конфигурации и няма да има избори наесен.

Христо Панчугов изясни, че за политиците би трябвало да е ясно, че дейностите, които подхващат, имат доста по-голям отзив. Според него огромната цел е да се изясни, че българската народна власт не работи - поради това се повдигат тематики като референдума за президентска република и оръжията в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР