Британската полиция разследва необяснимата смърт на мъж, обвинен в подпомагане

...
Британската полиция разследва необяснимата смърт на мъж, обвинен в подпомагане
Коментари Харесай

Британската полиция разследва смъртта на мъж, обвинен в шпионаж за Хонконг

Британската полиция проверява необяснимата гибел на мъж, упрекнат в подкрепяне на външното разузнаване на Хонконг , съобщи " Ройтерс ".

В изказване полицията сподели, че проверява необяснима гибел след позвъняване от жител на 19 май. Мъжът, разгласен за мъртъв на местопроизшествието в Мейдънхед, Южна Англия, е посочен в изказването като 37-годишният Матю Трикет. Не се коментира обаче при какви условия и по какъв начин е умрял мъжът. 

Адвокатът на Трикет съобщи, че той е шокиран от гибелта на клиента си и няма да може да разяснява повече, до момента в който тече следствието.
 Двама британци отиват на съд за шпионаж в интерес на Китай
Двама британци отиват на съд за шпионаж в интерес на Китай

Те са упрекнати в даване на секретна информация на непозната страна посредством придобиване, събиране, записване и други

Матю Трикет е някогашен кралски морски пехотинец, който има частна охранителна компания . На 13 май, след правосъдно съвещание, с още двама упрекнати, е пуснат под гаранция. Тримата мъже бяха упрекнати в две закононарушения според Закона за националната сигурност на Англия.

Законът за националната сигурност беше признат предходната година и вкара нови ограничения за ориентиране към закани от непознати страни.

Случаят подхрани дипломатически спор сред Англия и Китай. Британското външно министерство на 14 май, с цел да съобщи, че шпионажът и хакерските атаки не са допустими на английска земя.

Китайското посолство в Лондон упрекна Англия, че е изфабрикувала обвиняванията против мъжете и съобщи, че няма право да се меси в работите на Хонконг.

Припомняме, в хипотетично подкрепяне на разследващите служби на Хонконг и в непозната интервенция, един от които е 37-годишният Трикет. На 14 май водачът на Хонконг Джон Лий прикани английските управляващи за цялостна информация за арестите на тримата мъже, като се разбра, че един от тях е бил управител в държавна работа на Хонконг във Англия.
 Хонконг желае цялостна информация за арестите на трима мъже в Лондон, упрекнати в шпионаж
Хонконг желае цялостна информация за арестите на трима мъже в Лондон, упрекнати в шпионаж

Обвиняемите ще се явят още веднъж пред съда на 24 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР