Относно работата на действащото към момента ръководство на КЗП в

...
Относно работата на действащото към момента ръководство на КЗП в
Коментари Харесай

МС смени състава на КЗП, председател става напусналата КФН Мария Филипова

Относно работата на настоящото все още управление на КЗП в Инспектората на Министерството на стопанската система и промишлеността са постъпили общо 132 броя сигнали, ориентирани против активността му. При осъществените инспекции от страна на Инспектората на МИИ е открито, че в огромната си част, описаните изказвания в сигналите против КЗП дават отговор на действителността. Установените от инспектората нарушавания най-често се отнасят до неспазване на законоустановени периоди посочени в Закона за отбрана на потребителите, неизвършване на инспекция по всички проблеми и въпроси повдигнати от потребителите в подадените от тях тъжби. Системно неработеща електронна система/електронен портал за подаване на тъжби, което е препятствало подаването на тъжби и сигнали от консуматори. Установени са още нарушавания, позволени при обезпечаване на кадровата обезпеченост на КЗП, в това число назначение на чиновници и преустановяване на служебни и трудови правни отношения (в нарушаване на трудовото законодателство). Неправомерно подписани цивилен контракти, които съставляват скрити трудови контракти. Забавяне на осъществяването на действия по привършване на административнонаказателно произвеждане с изговаряне на административнонаказващия орган и позволени процесуални нарушавания при реализиране на производствата. Липса на наредба с вътрешни правила на реализирането на контрола за нелоялни търговски практики и други

Всичко това компрометира КЗП като орган, упражняващ надзор в отбрана на потребителите.

Новото управление на Комисията за отбрана на потребителите е в състав: Мария Асенова Филипова - председател; Александър Ленков Колячев - член; Цветислава Захариева Лакова - член.

Мария Филипова е магистър от Университета за национално и международно стопанство, компетентност " Право " с голям брой следдипломни квалификации и специализации в региона на банковото дело и финансите. Тя е с над 10 годишен опит в правната сфера. Работила е в Министерство на правораздаването, както и в дирекция " Правна " на Министерство на финансите, в Агенция по вписванията, Агенция за приватизация и следправатизационен надзор и други Била е заместник-председател на Комисията за финансов контрол, управляващ ръководство " Надзор на капиталовата активност " и ръководител на Държавна комисия по хазарта.

Цветислава Лакова е правист с дълготраен опит в региона на комерсиалното право, право на индустриалната благосъстоятелност, отбрана на авторски и сродни права и цивилен развой.

Александър Колячев е икономист с повече от 10 годишен опит в пазарните изследвания, пазарното държание на субектите, сливания и придобивания, секторни разбори и антитръстови случаи, както в конкурентни, по този начин и в контролирани стопански браншове.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР